Ispovijest žrtve iz Kaštela: Prvo su me častili pićem…

Ispovijest žrtve iz Kaštela: Prvo su me častili pićem…

Hrvatsku i regiju u nedjelju je potresao mučni video dvojice mladića koji su brutalno premlatili nemoćnog dečka s posebnim potrebama, dok je još jedan stajao sa strane, a četvrti sve snimao.

Društvenim medijima proširila se snimka na kojoj ispred crkve u Kaštelima dečka tuku po glavi i tijelu i od njega traže novac. Ubrzo je reagirala policija pa su dvojica od četvorice, a riječ je o nasilnicima koji batinali dečka, uhićeni su i privedeni u postaju ubrzo nakon objavljivanja snimke.

Portal 24 sata razgovarao je s ocem napadnutog dečka koji im je rekao kako mu se sin žalio da je dužan nekakav novac.

– Koliko sam shvatio, oni su mu plaćali pića, a onda su tražili da im vrati taj novac. Primijetio sam da se s njim nešto događa, on ima traume, trza po noći, ne može spavati… A primijetio sam i da sam sa sobom priča, ispričao je za portal otac žrtve.

Novinari 24 sata razgovarali su i sa zlostavljanim dečkom koji im je ispričao što se točno dogodilo. Kaže kako je s napadačima trebao ići u Sinj, na Veliku Gospu, i da su se dogovorili da svatko ponese po 200 kuna za piće, pečenje i gorivo.

– Ja sam taj dan trebao imati 200 kuna, ali nisam ih dobio. Ipak sam otišao s njima, oni su me počastili i vratili kući. Prošle subote su me dočekali i tražili dvije tisuće kuna. Imam neki skuter koji sam im dao i rekao da mi otpišu dug, no, majka jednog od njih sumnjala je da je motor ukraden pa su mi ga vratili. Rekli su mi da na sve zaboravim. A onda su tu subotu došli po mene u kuću, izveli me tu ispred crkve i evo, sad je sve u policiji, rekao je za 24 sata.

Nasilnici koji su se iživljavali nad nesretnim mladićem su B.K. i M.P.. Prvi je kick boksač koji je mladiću prvo zadao jaki udarac koljenom, a zatim i nogom u glavu od kojega je pao na pod. Mladiću na kraju videa prijete i uvjetuju mu da im treba novac donijeti u roku od dva dana.

Odmah nakon objave uznemirujuće snimke iz kaštelanskog boksačkog kluba su objavili da su po saznanju događaja svog člana, a radi se o B.K., izbacili iz kluba.

Dalmatinski portal objavio je kako su napadači i žrtva išli u istu školu. Razgovarali su i s ravnateljicom Srednje škole Braća Radiš, koja je rekla kako zna za ovo nasilje već nekoliko dana te kako je bila u kontaktu s policijom.

Jedan od napadača završio je trogodišnje obrazovanje, a napadnuti dečko još pohađa školu. Sada će krenuti u treći razred.

– Što čovjek ima pametno komentirati u ovakvim situacijama? Strašno je što rade, a još strašnije što takve scene snimaju, poručila je ravnateljica.

Za Dalmatinski portal ravnateljica je rekla kako je s napadačem bilo problema u školi, kako je uvijek bio na rubu incidenta, ali su se u školi trudili usmjeriti ga na pravi put.

– Najgore je mladu osobu izbaciti iz škole, tek onda joj se otvaraju vrata kriminala. Borili smo se, trudili, ali nažalost, opet je skrenuo, zaključila je.

Bild.ba