Italija: Veći broj oporavljenih nego novozaraženih

Foto: Xinhua

Svakodnevni porast broja otpuštenih iz bolnica u Italiji ili na drugi način proglašenih oporavljenim od infekcije koronavirusa bio je nešto ispod broja novih potvrđenih slučajeva zaraze.

Talijansko ministarstvo zdravlja priopćilo je da je u razdoblju od 24 sata od četvrtka navečer prijavljen 3.021 novi slučaj. U usporedbi s tim, 2.922 osobe smatrane su izliječenima, uključujući osobe koje su bile hospitalizirane ili izolirane kod kuće.

Sjever Italije je u najvećoj mjeri snosio teret epidemije bolesti. Uporedbe radi, u južnoj središnjoj regiji Lazija, koja obuhvaća Rim, glavni grad Italije, šesti dan zabilježeno je manje od 100 novih slučajeva.

Ali sjeverna Lombardija, gdje su se prvi poznati slučajevi COVID-19 u Italiji pojavili krajem veljače i brzo se povećavali, i dalje bilježi visok broj, zabilježeno je gotovo 1.100 novih slučajeva, javio je AP, prenosi Fena.

S 420 smrtnih slučajeva zabilježenih u svakodnevnom porastu od petka, Italija sada broji gotovo 26.000 umrlih s potvrđenom dijagnozom koronavirusa.

Bild.baKomentari

Next Post

Danas sunčano, temperature i do 25, u Bosni popodne mogući pljuskovi

Sub tra 25 , 2020
U Bosni i Hercegovini će prevladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. U kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni će biti lokalno kiše i pljuskova. Padavine većinom na sjeveru, sjeveroistoku i istoku. Vjetar umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 2 i 7, […]