Izborni stožer objasnio kako bi Trump mogao pobijediti!

Izborni stožer
Izborni stožer

Izborni stožer predsjednika Donalda Trumpa u petak je priopćio da američki predsjednički izbori nisu gotovi, iako je demokratski suparnik Joe Biden nadomak Bijele kuće nakon što je pretekao Trumpa po broju glasova u jednoj od ključnih država – Pennsylvaniji.

“Izbori nisu gotovi. Pogrešne prognoze koje govore o pobjedi Joea Bidena temelje se na rezultatima iz četiri države koji su daleko od toga da budu konačni”, kazao je Matt Morgan, član najužeg tima predsjednika Trumpa.

VEĆI MEDIJI JOŠ ŠUTE

Još niti jedan vodeći američki medij nije pripisao pobjedu Bidenu, koji je u petak preuzeo vodstvo nad republikanskim predsjednikom u Pennsylvaniji, saveznoj državi koja nosi 20 elektora.

Ako Biden pobijedi u toj industrijskoj državi, imat će dovoljno glasova da uđe u Bijelu kuću. Biden trenutno ima 253 elektora u odnosu na Trumpovih 214.


Kao i u Pennsylvaniji, i u Georgii se trend preokrenuo, no Biden ima vrlo malu prednost, tek 1579 glasova više od Trumpa.

GEORGIJA OD 1992. NIJE DEMOKRATSKA

U Georgii demokratski kandidat nije pobijedio od Billa Clintona 1992. godine, a prebrojavanje glasova i dalje se nastavlja.

“Georgia će vjerojatno morati ponovo prebrojati glasove i sigurni smo da će se naći neispravni glasački listići i da će u konačnici predsjednik Trump ondje pobijediti”, rekao je Morgan.

Po njegovim riječima, u Pennsylvaniji je došlo do brojnih neregularnosti. Naveo je da je republikanskim promatračima bio zabranjen pristup u centre za prebrojavanje glasova.

TRUMPOV IZBORNI STOŽER O NEPRAVILNOSTIMA

Morgan navodi da je i u Nevadi došlo do nepravilnosti, pojasnivši da se to prvenstveno odnosi na dopisno glasanje.

“Naposljetku, predsjednik je na putu da pobijedi u Arizoni”, kazao je Morgan i ponovo zamjerio Fox Newsu i agenciji Associated Press da su pobjedu u toj državi već pripisali Bidenu.

Uvjeren je da će, u konačnici, kada izbori završe, Trump biti ponovo izabran za predsjednika.

Hina

Previous articleGeorgija je objavila da će ponovno brojiti glasove zbog male razlike
Next articleEdin Džeko pozitivan na koronavirus, morat će u izolaciju