Izvršena primopredaja dužnosti gradonačelnika Livna

Izvršena primopredaja dužnosti gradonačelnika Livna

Nakon održanih lokalnih izbora u BiH i potpisivanja uvjerenja o dodjeli mandata načelnicima i gradonačelnicima, u zgradi Gradske uprave Livna u srijedu je Luka Čelan dužnost gradonačelnika ovog grada predao novoizabranom gradonačelniku Darku Čondriću, koji i službeno počinje obnašati ovu dužnost.

Nakon primopredaja dužnosti gradonačelnika, Čelan je Čondriću poželio uspješan rad te ga upoznao s trenutnom situacijom, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Grada Livna.

– Novoizabranom gradonačelniku danas sam predao dužnost sa svim dokumentima i izvještajima pripremljenim od strane gradskih službi i želim mu puno uspjeha u radu. Ono što želim reći u ovom trenutku je kako je proračun Grada Livna stabilan, da su sve obveze prema izvođačima radova za projekte koje smo odradili izmirene i da s te strane nema nikakvih poteškoća – kazao je Čelan.

Dodao je da gospodarska situacija u cijeloj regiji nije dobra i da je pogoršana još aktualnom pandemijom koronavirusa te da će se zasigurno, po njegovim riječima, odraziti i više na gospodarstvo te je potrebno iznaći način kako je što lakše prebroditi.

– Vjerujem da će novo rukovodstvo uspjeti u tome te nastaviti pozitivan kontinuiran rad koji smo imali svih ovih godina kad je u pitanju funkcioniranje Gradske uprave Grada Livna te i dalje biti na usluzi svim građanima – kazao je Čelan.

Novoizabrani gradonačelnik Darko Čondrić ocijenio je da po pripremljenim izvješćima situacija izgleda dosta dobra.

– Svi znamo koji su problemi našeg grada. Predstoji nam nova godina, puno posla, puno rada. Zahvaljujem gospodinu Čelanu na ponuđenoj pomoći i suradnji, a tu su naravno i gradske službe koje sigurno obavljaju svoj posao. Radit ćemo zajedno za dobrobit Livna. Potrebno je odraditi konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća i donijeti odluku o privremenom financiranju – kazao je Čondrić prilikom preuzimanja dužnosti gradonačelnika Livna koju će obnašati u iduće četiri godine, stoji u priopćenju.

Bild.ba