Jedna osoba u Grudama uhićena zbog marihuane

Jedna osoba u Grudama uhićena zbog marihuane

Ilustracija

Operativnim radom na terenu policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Grude došli su do saznanja da se u mjestu Grudsko Vrilo, općina Grude, nalazi nasad indijske konoplje (marihuane).

Postupajući u skladu s navedenim saznanjima, prilikom opservacije terena policijski službenici PU Grude su dana 23. srpnja 2020. godine locirali navedeni nasad te u istom zatekli D.Z.(41) iz mjesta Grudsko Vrilo nakon čega je isti lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 238 st.1 KZ FBiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijski službenici PU Grude su izvršili očevidne radnje kojom prilikom su izuzeli osam stabljika koje svojim izgledom asociraju na biljku opojne droge tipa marihuana, te o svemu izvijestili dežurnog županijskog tužitelja u Širokom Brijegu.

Nad gore imenovanim D.Z. je zavedena kriminalistička obrada tijekom koje je isti ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnove sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 238 st.1 KZ FBiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te će po kompletiranju predmeta protiv istog biti podnijeto Izvješće o počinjenom gore navedenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu, navodi se u priopćenju MUP-a ŽZH.

Bild.ba