Jučer je zasjedao SOGFBiH, evo što su odlučili

Foto: SOGFBiH
Foto: SOGFBiH

Načelnici i gradonačelnici u FBiH okupljeni u Predsjedništvo Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH (SOGFBiH), održali su u srijedu, 15.4.2020. godine, drugu izvanrednu online sjednicu Predsjedništva Saveza općina i gradova Federacije BiH povodom prijedloga Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, koji je utvrdila Vlada Federacije i uputila u parlamentarnu proceduru, i povodom raspodjele financijskih sredstava od kredita Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Predsjedništvo SOGFBiH je, osim ovoga, raspravljalo i o zaključku Centralne izborne komisije (CIK) BiH o pokretanju inicijative za izmjene Izbornog zakona BiH, kojim bi se omogućila eventualna odgoda lokalnih izbora, kao i o nizu ostalih pitanja, koja se tiču izazova, s kojima se općine i gradovi u FBiH suočavaju uslijed proglašenja stanja nesreće uzrokovanog pojavom pandemije koronavirusa.

Po pitanju mjera Vlade Federacije BiH za ublažavanje i saniranje ekonomskih posljedica nastalih uslijed proglašenja stanja nesreće navedenih u Prijedlogu Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, Predsjedništvo SOGFBiH inzistira da se ovim zakonom trebaju izričito tretirati uposleni u poslovnim subjektima, kojima je obustavljen, onemogućen i zabranjen rad temeljem odluka organa vlasti i Federalnog stožera civilne zaštite na način da im se subvencionira minimalna plaća, kako bi im se osigurao dohodak i očuvala radna mjesta, jer su ove kategorije trenutačno najugroženije. Predsjedništvo SOGFBiH je jednoglasno utvrdilo svoje zahtjeve i zaključke po pitanju trenutačnog seta ekonomskih mjera Vlade FBiH:

Mjere pogledajte OVDJE.

Bild.ba


Previous articleBanjolučki gradonačelnik otkrio stravičan podatak: Iz jedne obitelji tri osobe preminule
Next articleBroj žrtava koronavirusa u Španjolskoj prešao 19.000, uredi za nezaposlene zakrčeni