Kaotična situacija na Kosovu: Liječnici se bore za život ustrijeljenog Srbina

Na više lokacija na Kosovu u tijeku je akcija kosovske policije. U Kosovskoj Mitrovici se čuju sirene za opasnost te odjekuju šok-bombe.
Kako javlja provladin RTS, srpski predsjednik Aleksandar Vučić uputio se u Rašku na hitan sastanak s predstavnicima Srba s Kosova.

Kako javlja Kosovo Online, kosovska policija došla je iz Južne Mitrovice i upala u jednu od gradskih apoteka, u kojoj provjeravaju carinske papire o nabavci lijekova. Kako navode očevici, upali su i u nekoliko trgovina. Isti portal navodi da se radi o akciji sprečavanja krijumčarenja robe.

Na ulice je odmah izašao velik broj Srba nezadovoljnih policijskom akcijom, a kosovska policija ih rastjeruje suzavcem i šok bombama.

Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri apelirao je na sve građane na smirenost i suzdržanost zbog najnovijih događanja u Sjevernoj Mitrovici, prenosi RTK2.

“Nakon današnje akcije kosovske policije i Specijalne jedinice u Severnoj Mitrovici, koja je počela u ranim jutarnjim satima i koja još uvek traje, gradonačelnik Agim Bahtiri apelira na zrelost i razboritost građana, da ne nasedaju na provokacije i bilo kakve neugodne situacije, da zadrže pribranost, i ni na koji način ne postanu dio akcija koje bi destabilizirale sigurnost, već da djeluju samo po zapovijedima Kosovske policije”, navodi se u priopćenju općine Južna  Mitrovica, prenosi Index.

Bild.ba

Previous articleBOŠNJAČKI ČLANOVI PREDSJEDNIŠTVA Komšić i Džaferović razgovarali s predsjednikom ove države, evo o čemu
Next articleIzetbegović: Čović mi je prenio da nisu za brisanje etničkog prefiksa
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments