Kažu da ova maskica sama ubija koronu

Maske izraelskog proizvođača izgledom ne odudaraju od kirurških jednokratnih maski. No, u materijal su inkorporirali bakar oksid s antivirusnim i antibakterijskim svojstvima.

– Maske su od danas u distribuciji preko Medike i uskoro bi trebale biti dostupne u ljekarnama. Pojedinačna cijena je oko 40 kuna i nabavili smo 128.000 komada u ovoj pošiljci, no, to je tek prva u nizu. Očekujemo još narudžbi, osobito jer su nam se već javili iz Srbije, Mađarske, Austrije i Švicarke da su zainteresirani za kupnju, pojašnjavaju iz tvrtke Rinigard koja je uvoznik za ove maske u Hrvatsku, piše 24sata.hr, prenosi Bild.ba.

Kažu kako će se cijena, ovisno o veličini narudžbi, vjerojatno mijenjati u budućnosti.

Maska se izgledom ne razlikuje od klasičnih kirurških maski za lice, no ,prilikom izrade u materijal su inkorporirali bakar oksid s antivirusnim i antibakterijskim svojstvima.

Masku se može koristiti neograničeno, sve dok se fizički ne uništi ili ne polije vodom. Maska se u kontinuitetu može nositi do tri sata, a potom je treba skinuti, odložiti na ravnu površinu i ostaviti 40 minuta kako bi svojstva materijala neutralizirala patogene.


Izraelski znanstvenici koji su je osmislili razvili su je temeljem tehnologije za izradu zavoja i druge vojne opreme, a specifičnost maske leži u činjenici kako se njezina učinkovitost ne smanjuje s vremenom. Koriste liječnicima, ali i svim ljudima koji se učinkovito žele zaštititi od koronavirusa.

Bild.ba

Previous articleMigranti posvuda, ljudi se boje djecu slati u školu
Next articleNovi, žestoki sukob huligana u Mostaru, policija na sve strane