Kineski učenici u Wuhanu se vratili u škole

Foto: EPA
Foto: EPA

Kineski učenici u epicentru svjetske pandemije korona virusa Wuhanu vratili su se u škole noseći zaštitne maske te hodajući u koloni pored toplinskih skenera.

Zemlja iz koje je krenula pandemija korona virusa u srijedu je prijavila tek dva novozaražena slučaja i 20 novih asimptomatskih slučajeva. Dan ranije prijavljen je jedan slučaj zaraze i 15 novih asimptomatskih slučajeva.

Dva nova slučaja su tzv. uvezeni slučajevi koji uključuju putnike iz inozemstva, a dan prije prijavljen je jedan takav slučaj.

Ukupni broj zaraženih u Kini iznosi 82.883, a broj umrlih ostao je 4633 i nije se mijenjao, navodi državna zdravstvena komisija u izjavi.

Učenici srednjih škola u 121 instituciji u Wuhanu ponovno su se našli u razredima prvi put otkako je njihov grad – nulta točka pandemije korona virusa – u siječnju stavljen pod karantenu.


“Škola se konačno otvara!” objavio je jedan korisnik Weiboa, kineske platforme za kratke poruke nalik Twitteru.

“Ovo je prvi put da se tako rado vraćam u školu, iako uskoro moram polagati mjesečni ispit”

Tinejdžeri sjede pojedinačno za stolovima razmaknutim na udaljenosti od metra, a svoje nastavnike vide uživo nakon višemjesečnog učenja na daljinu.

Povratak u srijedu bio je posljednji korak u postupnom normaliziranju života u Wuhanu i okolini pokrajine Hubei, u kojoj se, kako se pretpostavlja, koronavirus pojavio potkraj prošle godine prije nego što se proširio svijetom.

Prisutni su samo najstariji učenici u pokrajini koji trebaju polagati prijemne ispite na fakultetu.

Datumi povratka još nisu potvrđeni za mlađe učenike srednjih škola, javila je Hina.

Bild.ba

Previous articleInzko danas ispisuje povijest: Ovo se još nije dogodilo
Next articleOgromno popuštanje restrikcija u Njemačkoj, objavljen je jako važan dokument