Kiša ugasila većinu požara na području HNŽ-a

Foto: Fena
Foto: Fena

Kiša koja pada u najvećem dijelu Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) pomogla je u gašenju većine požara koji su već nekoliko dana bili aktivni na području te županije, potvrdio je za Fenu glasnogovornik Stožera civilne zaštite HNŽ-a Pero Pavlović.

-Na opožarenim prostorima ima još uvijek dima, ali vjerojatno će ovakav intenzitet padavina tijekom večeri i noći do kraja ugasiti požare – ocijenio je Pavlović.

Govoreći o pričinjenim štetama od požara, kazao je kako Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a do sada nije dobila prijavu bilo kakve štete na gospodarskim i stambenim objektima.

-Nismo dobili informaciju niti iz jedne jedinice lokalne samouprave da ima pričinjenih šteta na stambenim i gospodarskim objektima, a koliki su razmjeri štete pričinjene na prostoru cijele županije moći će se govoriti tek kada se požari do kraja ugase i kada općinska povjerenstva budu mogla izaći na teren da bi to sagledale – kazao je Pavlović.

Na području Mostara, Konjica, Rame i Jablanice već nekoliko dana bili su aktivni veliki šumski požari, a u njihovom gašenju vatrogascima su pomagali i građani te helikopter Oružanih snaga BiH. Pomoć u gašenju požara u subotu su pružila i tri air tractora iz Crne Gore, javila je Fena.


Bild.ba

Previous articleNATO Savez i vojska SAD-a uputili pomoć Ministarstvu sigurnosti BiH
Next articleNova smrt od covid-19 u Čitluku: Ni ZHŽ ni HNŽ ne potvrđuju, kažu, radi se o nadležnosti