Kladimo se da nećete tako olako stajati na janjetinu u Jabanici, kad čujete nove cijene

Uz prosječnu plaću, ručak u ugostiteljskom objektu za građane BiH postaje luksuz.

Prosječan građanin Bosne i Hercegovine teško će sebi priuštiti tradicionalni specijalitet, pečenje, a čini se uskoro i ostala jela u ugostiteljskim objektima. I to nije pretjerivanje, to je naša realnost.

Uz prosječnu plaću, ručak u ugostiteljskom objektu za građane BiH postaje luksuz. Cijena pečenja, jedna porcija košta 13KM, a koštala je 7 KM, kilogram pečenja koštao je 30 KM, sad je 40 KM.

Cijena čorbe gotovo u svim ugostiteljskim objektima sa 3 KM je povećana na 4 KM, a negdje i 5 KM, mala porcija krompira košta od 2.50 do 4KM, salata i to samo kupus 3,50 KM.

Ukoliko ste u Jablanici i piće je nešto skuplje nego inače, pa je tako kisela voda 2,50 KM, gazirana pića od 3,50 KM do 5KM. Ovo su cijene u Jablanici koja je do sada bila na glasu kao jedno od povoljnijih mjesta sa odličnom hranom.

I treba naglasiti, da je kvaliteta hrane neosporna, ali cijena jeste problem ako ručak planira jedna četveročlana obitelj.


Slična situacija je i u ostalim gradovima BiH, o glavnom gradu Bosne i Hercegovine već je poznato. Cijene svih jela u ugostiteljskim objektima od pekarskih proizvoda, pite, ćevapa, pizze, donera pa do čorbi, dolmi itd. u Sarajevu su poskupile od 1 KM pa do čak 5 KM, javlja Radio Sarajevo.

SOURCEBild.ba
Previous articleĆiro Blažević: Đoković je za mene najveći sportaš svih vremena
Next articleHrvat udario u kolonu vozila, a zatim nasrnuo na policiju. Ozlijeđeno 10 osoba
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments