Kobasice koje su popularne u BiH i koje ste sigurno jednom jeli su opasne za zdravlje pa budite oprezni

S ciljem poduzimanja mjera zaštite zdravlja potrošača, sve raspoložive informacije Agencija je dostavila na daljnje postupanje

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da su na tržište Bosne i Hercegovine isporučene pileće kobasice podrijetlom iz Italije u kojima je utvrđena prisutnost bakterije Listeria monocytogenes (ST155).

Radi se o proizvodima brenda “Wudy” čiji je proizvođač “Agricola Tre valli Soc.Coop.A.R.L.”, P.le A.Veronesi 1 S.Martino B.A., Italija, priopćili su iz Agencije za sigurnost hrane BiH.

S ciljem poduzimanja mjera zaštite zdravlja potrošača, sve raspoložive informacije Agencija je dostavila na daljnje postupanje mjerodavnim inspekcijskim tijelima u Bosni i Hercegovini od kojih su zatražena i povratna izvješća.

Bakterija L. monocytogenes ima sposobnost rasta na niskim temperaturama, što joj omogućuje umnožavanje u rashlađenoj hrani, upozoravaju iz Agencije.

Rizične skupine populacije za listeriozu su trudnice, imunokompromitirane osobe, oboljeli od karcinoma, dijabetičari, astmatičari i osobe starije životne dobi, a komplikacije se mogu pojaviti i kod zdravih ljudi, posebice ukoliko je hrana bila visoko onečišćena bakterijom L. monocytogenes, navodi se u priopćenju.


SOURCEBild.ba
Previous articleMostar: Bježao s drogom od policije pa izazvao prometnu nesreću
Next articleStravičan potres od 6,8 pogodio područje nedaleko od obale, ljudi su se uspaničili u 400 kilometara udaljenom Mexico Cityju
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments