Koliko i kakve tetovaže imaju hrvatski reprezentativci?

Vatreni obožavaju tetovaže, koje su svjetski trend među nogometašima svih reprezentacija, a naši dečki biraju emotivne priče, citate ili poruke na tijelu.

Pobjedom nad reprezentacijom Škotske na Hampden Parku u Glasgowu izabranici Zlatka Dalića ponovno su oduševili ljubitelje nogometa, piše Večernji.hr.

O vatrenima se priča, a mnogi od njih pažnju privlače i osebujnim ukrasima na tijelu. Poznato je da profesionalni nogometaši obožavaju tetovaže, a njima nisu odoljeli ni hrvatski reprezentativci. Najviše pozornosti svojim oslikanim tijelom zasigurno privlači Šime Vrsaljko.

Posljednja večera

Motivi su pretežno religijski pa tako na prsima ima veliki križ dok su mu leđa gotovo potpuno oslikana. Najviše pozornosti privlači tetovaža majke s djetetom iznad koje su anđeli i golubica, na donjem dijelu leđa prikazana je pak Isusova posljednja večera. Nadlaktice su mu također ukrašene, na jednoj stoji velika tetovaža leptira dok je na drugoj vidljiv natpis “Što me ne ubije to me ojača”.


Jedna posebno emotivna tetovaža za njega je ona s natpisom Mari na prsima koju je posvetio svom bratu Mariju. Većinu tetovaža Šime je napravio u beogradskom studiju majstora tetovaže Damira Stančića kojeg sportaši obožavaju. Tetovirao je i Darija Srnu i Roberta Prosinečkog.

Odmah nakon njega po broju tetovaža slijedi njegov veliki prijatelj Dejan Lovren, mnogim ženama jedan od naših najzgodnijih reprezentativaca. Ne čudi stoga što njegove brojne obožavateljice jedva čekaju da Lovren skine dres i pokaže svoje isklesano tijelo ukrašeno tetovažama od kojih je većina posvećena upravo članovima obitelji.

Na srcu tako ima istetovirano ime supruge Anite i kćeri Elene, desnu nadlakticu krase mu četiri njemu bitna datuma – datum rođenja njegove majke, oca, brata Davora, kćeri i sina Josipa čije ime također stoji na nadlaktici. Druga ruka pak obiluje vjerskim motivima od kojih se najviše ističe motiv pribijanja Isusa na križ.

Modni brend

Koliko mu znači obitelj Lovren je dao naslutiti i natpisom na rebrima na kojem stoji citat: “You dont choose your family; They are God’s gift to you as you are to them.”

Veliki ljubitelj tetovaža je i bivši reprezentativac, a danas pomoćnik izbornika Dalića, Vedran Ćorluka. Svoje je tijelo oslikao raznim motivima, a najsimpatičnija tetovaža svakako mu je ona na lijevoj natkoljenici na kojoj stoji slika njegova psa Oskara.

I Marcelo Brozović može se pohvaliti zavidnom kolekcijom tetovaža, a najupečatljivije su tetovaže koje mu krase šaku i vrat. Na šaci ima tetoviran žuti emotikon koji se drži za bradu, logo svoga modnog brenda Hardwork Epic Brozo, a na vratu si je nedavno dao tetovirati bombu, zbog koje su ga dečki iz reprezentacije uzeli na zub. “Majko moja mila, prešao si igricu”, komentirao mu je Perišić. “Puko si kao kokica, a ne bombica”, nadovezao se Dejan Lovren.

Pomalo neočekivana tetovaža krasi i list Ivana Perišića – motiv kokoši s loptom. Naime, njegov otac bavio se uzgojem kokoši nesilica pa su Perišića u djetinjstvu prozvali Koka. Domagoj Vida na podlakticu je stavio lik pape Ivana Pavla II., a posljednjih godina svoje je tijelo oslikao i mladi nogometaš Duje Ćaleta-Car među čijim se tetovažama ističe zvijezda, omiljeni motiv mnogih poznatih osoba, piše Večernji.hr.

Bild.ba

Previous articleU Međugorju sve spremno za 40. obljetnicu Gospinih ukazanja
Next articleMađarski izbornik otkrio kakav poseban nadimak imaju za Nijemce