Kolinda Grabar-Kitarović ima novi posao

Kolinda Grabar-Kitarović ima novi posao

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ima novi posao. Bit će savjetnica na ZŠEM-u.

Riječ je o razvoju kurikuluma, tj. obrazovnog programa namijenjenog profesionalnim sportašima i bivšim sportašima. Taj program trebao bi im omogućiti nove poslovne karijere nakon što okončaju one sportske. U projekt se uključuje i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Budući da je nakon predsjedničkog mandata postala članicom Međunarodnog olimpijskog odbora i Hrvatskog kluba olimpijaca, Grabar-Kitarović imat će ulogu savjetnice.

– U svijetu je uobičajeno da se bivši predsjednici po okončanju svojih političkih karijera angažiraju u području obrazovanja i drago mi je što sam i ja dobila takvu priliku. Način rada ZŠEM-a i ambicije za daljnji razvoj i međunarodno pozicioniranje otvorili su prostor za našu suradnju, prenosi Index.hr.

Ona počinje projektom vezanim uz sport i želju ZŠEM-a da se u budućnosti pozicionira kao regionalni centar za obrazovanje sportaša. Poznato je da oni relativno mladi završavaju sportske karijere, a vrlo često nemaju adekvatnih vještina i znanja koja bi im omogućila razvoj jednako uspješnih poslovnih karijera pa njihovi potencijali često ostaju nedovoljno iskorišteni, što je propuštena prilika i za njih kao pojedince, ali i za zajednicu – istaknula je Kolinda Grabar-Kitarović.

Bild.ba