Konjic ima novi klaster, Rama ne provodi karantenu

https://www.youtube.com/watch?v=fjXTwBwXmXk

Redovita konferencija za medije Stožera civilne zaštite HNŽ-a održana je u utorak u Mostaru.

Javnosti su se obratili Darko Juka, savjetnik predsjednika Vlade HNŽ i dr. Jelena Ravlija, glavni epidemiolog, SKB Mostar.

Rečeno je kako u protekla 24 sata nije bilo novih hospitalizacija u Covid-bolnici SKB-a Mostar, a pet osoba koje su na respiratoru i dalje su u teškom stanju.

Juka je rekao kako su Centar za karantenu u Ortiješu obišli ministar zdravstva HNŽ-a Goran Opsenica i načelnik Civilne zaštite HNŽ-a Eugen Ćubela. Dodao je da nadzor vrše djelatnici dva doma zdravlja i da će ljudi biti testirani 14 dana nakon njihova prijema u karantenu, dok sve troškove snosi Vlada Federacije BiH.

Razumijemo negodovanje ljudi, ali nemamo izbora, rekao je Juka i dodao kako zapovjed o karanteni ne provodi samo Općina Rama, piše Fena.


Potvrđeno je i kako novi slučaj u Konjicu ne spada u postojeće klastere. Dr. Nermin Avdić rekao je kako je epidemiološki izvid u tijeku te da će javnost biti ubrzo obaviještena.

Broj izdanih rješenja za samoizolaciju i zdravstveni nadzor u Mostaru, zaključno s utorkom 21. travnja 2020., iznosi točno 1.000.

Bild.ba

Previous articleBivša Playboyeva zečica i djevojka zvijezde Zakona braće pronađena mrtva
Next articleOno si što vidiš