Kordić: Funkcija gradonačelnika Mostara nije nezahvalna nego časna

Kordić: Funkcija gradonačelnika Mostara nije nezahvalna nego časna

Novoizabrani gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić izjavio je da je nepostojanje Gradskog vijeća u ovom gradu razlog što se u ovom gradu nakupilo dosta problema. Iako brojni misle da je Kordić preuzeo nezahvalnu funkciju, on tako ne misli.

„Ovo nije nezahvalna, već časna funkcija koju sam preuzeo. Probleme Grada Mostara ćemo sada staviti na dnevni red, na sjednice Gradskog vijeća i odgovorno ćemo krenuti u njihovo rješavanje“, kazao je dr. Kordić.

Naglasio je kako je Statut Grada nametnut i kompleksan, ali da se većina odluka može donijeti natpolovičnom većinom. Dodaje i da neke bitnije odluke zahtijevaju dvotrećinsku većinu, ali da Gradsko vijeće Grada Mostara „nije baš parlament ili sabor, već se radi o mjestu gdje bi svih 35 gradskih vijećnika trebali konsenzusom donositi odluke“.

„Pokušat ćemo napraviti takav sustav da na svim pitanjima koja su bitna za Grad tražimo konsenzus svih vijećnika. Siguran sam da, kad dobro obrazložimo odluke, kad napravimo uravnotežen i dobar proračun Grada Mostara, da neće biti problema skupiti većinu ruku ljudi kojima je stalo do ovog grada“, kazao je dr. Kordić za BHRT.

Ističe kako od Mostara ne treba ponovo praviti veliku političku temu već se treba držati lokalnih tema, problema običnog građana.

Ostatak teksta možete pročitati ovdje