Korona opada u cijelom svijetu, a u ovoj državi žestoko bukti. Srušen još jedan crni rekord

Iranske vlasti u posljednje vrijeme su upozoravale na novi val epidemije

Iran je u utorak postavio još jedan rekordan broj dnevnih slučajeva zaraze, čak i u vrijeme kada je u Teheranu i njegovoj okolini uvedeno zatvaranje, tjedan dana duga mjera radi suzbijanja još jednog vala pandemije.

Ministarstvo zdravstva obavijestilo je o 27.444 zaraženih i 250 preminulih tijekom proteklog dana, povećavajući ukupnu brojku preminulih na 87.624 među više od 3,5 milijuna ukupno zaraženih u pandemiji.

Iran je danas uveo novo zatvaranje – peto do sada – koje bi trebalo trajati do narednog ponedjeljka. Svi bazari, tržnice i javni uredi zatvoreni su, kao i kina, fitness centri i restorani, i u pokrajini Teheran i u susjednoj pokrajini Alborz.

Jučer je guverner pokrajine Teheran Anoushiravan Bandpay objavio crveno upozorenje, navodeći da su sve bolnice u pokrajini popunile svoje kapacitete.


Tijekom prethodnog vala, u travnju, Iran je izvjestio o najvišoj dnevnoj rojci zaraženih, 25.582. Tada je dnevni broj preminulih buknuo na oko 400, ispod sumornog rekorda od 486 umrlih postavljenog u studenom prošle godine.

Iranske vlasti u posljednje vrijeme su upozoravale na novi val epidemije, potaknut brzo širećom delta varijantom koronavirusa. U sankcijama pogođenom Iranu, koji ima najvišu stopu zaraze od koronavirusa na Bliskom istoku, manje od dva posto od 84 milijuna građana primilo je obje doze, većinom uvezenih ruskih i kineskih cjepiva, prenosi Associated Press.

Bild.ba

Previous articlePožurite ako ga baš želite. Na aukciji je jedan od najlegendarnijih automobila ikad
Next articleHrvatsko politološko društvo i BiH ili kako je prof. Kasapović šarlatana Jovića pomnožila s nulom