Krešić: Hrvati u Bihaću trpe provokacije, a na čelo Gradskog vijeća nametnut je ‘Hrvat’ Zulfikar Handukić

Krešić: Hrvati u Bihaću trpe provokacije, a na čelo Gradskog vijeća nametnut je ‘Hrvat’ Zulfikar Handukić

Uvrjedljive poruke koje su ispisane na zidu crkve sv. Ante Padovanskog osvanule su u Bihaću na Dan pobjede nad fašizmom, a građani Bihaća ostali su zatečeni takvim činom.

Gradska uprava Bihaća, Gradsko vijeće Bihaća i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić osudili su ovaj vandalski čin grafita na zidu crkve sv. Ante Padovanskog u samom centru Bihaća.

Iz Grada su istaknuli da pisanje grafita na bogomoljama vrijeđa sve građane i vjernike sve tri vjeroispovijesti u Gradu Bihaću te da takve poruke “neće narušiti dobrosusjedske odnose po kojima je Bihać poznat u državi Bosni i Hercegovini”.

Za komentar na ovaj vandalski čin portal Direktno.hr je zamolio Zorana Krešića, novinara Večernjeg lista, koji je rekao kako ga ovakve poruke žaloste te kako bi trebalo prestati s provokacijama kakve trpe Hrvati u ovome gradu.

“Iskreno me žaloste ovakve poruke! One su očito djelo poremećene osobe koje nažalost svojim potezima teško remete odnose i unose nemir među stanovnicima Bihaća. A napose Hrvatima katolicima”, rekao je Krešić.

“Iskreno me, međutim, raduje što su aktualni gradonačelnik Šuhret Fazlić i tamošnja Islamska zajednica osudili ovaj čin. Važno bi bilo zbog nacionalne, političke i svake druge korektnosti prestati i s provokacijama kakve trpe Hrvati u ovome gradu budući je na čelo tamošnjeg Gradskog vijeća nasilno nametnut Zulfikar Handukić koji se lažno predstavlja kao Hrvat”, poručio je Krešić.

O Zulfikaru Handukiću pisano je kada su tog “novopečenog Hrvata” na čelo Gradskog vijeća Bihaća izabrali vijećnici bošnjačkih stranaka SDA, SBB-a, Demokratske fronte, njegova Pomaka i Stranke za BiH nakon konstituiranja Gradskoga vijeća.

Handukić je, naime, u prošlome sazivu bio Bošnjak, no promjena nacionalnosti radi fotelja ili pak zloporabe u BiH postala je redovita praksa i najčešće se provodi protiv Hrvata.

Bild.ba