Krizni stožer RH: Nove tri osobe zaražene koronavirusom, dvije preminule

Foto: N1
Foto: N1

Prema zadnjim informacijama u Hrvatskoj su u zadnja 24 sata zabilježena tri nova slučaja zaraze, jedna iz Splitsko-dalmatinske županije iz Doma, jedna iz Osječko-baranjske županije i bila je kontakt oboljelog i jedna iz Šibensko-kninske, također kontakt oboljelog. U zadnja 24 sata umrlo je dvoje ljudi.

U Splitu je umrla osoba 1928. godište i u Zagrebu 1946 godište. Jedna osoba je bila na respiratoru, druga nije.Pravo je vrijeme za daljnji oprez i strpljenje. Nužno je održavanje fizičkog razmaka, nemojmo kupovine pretvarati u obiteljske izlete. Rezultati doista vesele, oporavljenih je 1463, dakle 42 u posljednja 24 sata – rekao je ministar Beroš, pišu 24sata.hr.

Zaraženo je 274 zdravstvena djelatnika, 83 doktora i 105 sestara. U samoizolaciji su 42 doktora i 124 medicinske sestre – rekao je Capak.

Dućani su prepuni, je li to zbog neradne nedjelje?, pitali su mediji ministra Božinovića.

Ovo nam je jedna situacija. ima gužve sigurno zbog te činjenice. Mi nemamo dojave da bi bilo nešto alarmantno – rekao je Božinović.


Vozači kamiona se pitaju o samoizolaciji, ima li tu popuštanja?, pitali su novinari.

Vozači kamiona su rizična skupina i moramo voditi brigu o njima, razmatramo da njima olakšamo. Moramo imati na granici određene mjere – rekao je Capak.

Bild.ba

Previous articleOvo je top 10 susreta engleske lige u posljednjih 20 godina
Next articleMoskva najavljuje postrožavanje mjera