Kroz Žepče će prolaziti dvije autoceste!

Prije nekoliko dana u Žepču je održan sastanak o temi izgradnje autoceste na Koridoru 5C. Zapravo, kako je rečeno, Žepče bi u budućnosti trebalo biti važno čvorište jer je, osim Koridora, iz te općine planirana i gradnja autoceste do Tuzle.

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali v. d. direktora Autocesta FBiH Elmedin Voloder i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić, a prisutnima se obratio i načelnik Mato Zovko, koji je izrazio zadovoljstvo početkom radova na izgradnji Koridora 5C na prostoru Općine Žepče.

Ministar Martić je kazao da ministarstva neće biti prepreka za realizaciju projekata te je ponudio maksimalan angažman u procesu izgradnje autoceste na Koridoru 5C kroz općinu Žepče.

Pored navedenog, spomenuo je i izgradnju autoceste Žepče – Tuzla, koja je posebno zanimljiva jer će interregionalno čvorište ove dvije autoceste biti na prostoru Žepča.

Voloder je prisutne upoznao o trenutnim aktivnostima na izgradnji Koridora, među ostalim da je izabran projektant za izradu glavnog projekta Ozimica – Poprikuše.


Bild.ba

Previous article“Nebeske vidre” ušle u BiH
Next articleDodik: Komšić i Džaferović su šarlatani, ja se ne predstavljam lažno
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments