Kupres je protagonist lijepe ekonomske priče, ovo je možda i vijest godine

Kupres je protagonist lijepe ekonomske priče, ovo je možda i vijest godine

Predstavnici njemačke tvrtke Brilliant 3221 GmbH predstavili su Vladi HBŽ planove razvoja gospodarskog društva Dolomit d.o.o. Kupres

Predstavnici njemačke tvrtke Brilliant 3221 GmbH predstavili su Vladi HBŽ planove razvoja gospodarskog društva Dolomit d.o.o. Kupres, tvrtke koja se bavi eksploatacijom i preradom kamena, koja je od veljače 2021. u stopostotnom vlasništvu njemačke tvrtke.

Direktor tvrtke Brilliant 3221 GmbH Jan Wever upoznao je predsjednika županijske vlade i resornu ministricu o postojećem stanju i planiranim budućim ulaganjima u kamenolom i prateće pogone za preradu i proizvodnju finalnih proizvoda na području općine Kupres, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Analizom i mjerenjima geološkog sastava samog terena utvrđen je veoma kvalitetan materijal i njegova kvantiteta, što je temelj za budući razvoj.

Cilj tvrtke Brilliant 3221 GmbH u tekućoj godini je aktivacija samog poslovanja i proizvodnje, a u sljedećih pet godina namjera je investirati iznos od 10 do 15 milijuna eura i daljnje širenje poslovanja tvrtke s naglaskom na dodatna ispitivanja i mjerenja terena na području općine Kupres.

Što se tiče radnih mjesta, u planu je zaposliti pedeseta radnika s lokalnog područja, a istaknuta je i važnost suradnje s lokalnim kooperantima i tvrtkama s područja Hercegbosanske županije.

Predsjednik Vlade i ministrica gospodarstva HBŽ-a također su upoznati s administrativnim problemima s kojima se susrela njemačka tvrtka prilikom ulaska u taj projekt.

Predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Vukadin i ministrica gospodarstva HBŽ-a Dijana Puzigaća istaknuli su spremnost za rješavanjem dodatnih administrativnih problema koji stoje na putu ka implementaciji projekta te su obećali biti na dispoziciju tvrtki Brilliant 3221 za sva dodatna pitanja i nejasnoće, dodaje se u priopćenju koje prenosi Fena.

Bild.ba