Ljudi, napokon ćemo malo odahnuti: stiže promjena vremena, više neće biti pakleno vruće, ali danas je još upozorenje na snazi

Za cijelo područje Bosne i Hecegovine izdato je Narančasto upozorenje zbog visokih dnevnih temperatura i UV indeksa

Upozorenje
Image by Malachi Witt from Pixabay

Za cijelo područje Bosne i Hecegovine izdato je Narančasto upozorenje zbog visokih dnevnih temperatura i UV indeksa. Upozorenje je izdato za danas i sutra.

U Bosni i Hercegovini danas je sunčano, a jutros je u 8.00 sati u Mostaru i Neumu bilo 29 stupnjeva.

Zbog toplotnog vala mnogi građani potražili su hitnu medicinsku pomoć. Većina se “hvatalo” hlada i rashlađivalo na sarajevskim gradskim česmama i bazenima, a osvježene su potražili i u ugostiteljskim objektima. Slično je ovih dana bilo i u ostalim bh. gradovima. U Mostaru gdje su zabilježene visoke temperature, bijeg od vrućine mnogi su potražili u kupanju u Neretvi.

Nakon toplotnog vala koji je zahvatio Bosnu i Hercegovinu ovih dana, iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas su najavili promijenu vremena – osvježenje.

Tako će u utorak, 26. srpnja, biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Razvojem naoblake, ponegdje u Krajini sa kratkotrajnim pljuskom. Lokalno je moguća i pojava tuče. Jutarnje temperature od 17 do 23, na jugu do 26, a najviše dnevne od 34 do 39 stupnjeva.


U srijedu, 27. srpnja, bit će umjereno oblačno vrijeme. Tijekom dana sa mjestimičnom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnje temperature od 16 do 21, na jugu do 25, a najviše dnevne od 27 do 33, na jugu do 36 stupnjeva.

Umjereno oblačno vrijeme bit će i u četvrtak, 28. srpnja. U jutarnjim satima, ponegdje na jugu i sa slabom kišom. Tijekom dana razvojem naoblake, u središnjim i istočnim područjima s kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnje temperature od 16 do 21, na jugu do 25, a najviše dnevne temperature od 29 do 36 stupnjeva.

SOURCEFena
Previous articleAko nakon ovog saznanja noćas ne zaspete mirno poput bebe, nećete nikada: odnosi BiH i Crne Gore su bratski i prijateljski, kažu Jukić i Abazović
Next articleRadikalizam ne jenjava: u zračnoj luci u Tuzli jučer napadnut Christian Schmidt, provodi se interna istraga u GP BiH da se utvrde propusti
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments