“Ma dajte, molim vas! Finale će biti potpuno čisto”

Foto: Arhiva

“Svi oni koji su bilo kako u nogometu znaju da će to biti čista i prava bitka.”

Finale Eura bit će – čisto. Razmišlja na taj način Zvonimir Boban, nekadašnji kapetan hrvatske nogometne reprezentacije koji uživa kultni status i u Italiji, zemlji finalista kontinentalne smotre. Njegova riječ ima težinu, baš mu je zato Gazzetta Dello Sport posvetila veliku i dužnu pažnju dan prije velike bitke Azzurra s Englezima.

Zvonimir Boban jedna je od ključnih figura u nogometnom svijetu, čovjek koji je duboko involviran u stanje europskog nogometa. Njegova je poruka nedvosmislena, a tiče se svih onih koji misle da se već sve zna i da će Engleska sigurno osvojiti Euro:

– Ma dajte, molim vas! Nemojte me nasmijavati. Finale će biti potpuno čisto, bit će to spektakl, borba dva nogometna svijeta. Smiješno je kad netko misli da će UEFA u finalu favorizirati Englesku. Svi koji su u nogometu znaju da će ovo biti poštena i prava bitka – rekao je Boban, jedan od prvih operativaca UEFA-e, barem kad se radi o odnosu organizacije prema reprezentacijama i klubovima.

Nije očekivao da će Italija doći ovako daleko:


– Po meni, ovo nije najbolja Italija. Ali, ova momčad ima poseban duh. Istina, nitko nije znao koliko visoko mogu ići. Sada se pokazalo da mogu. Uz Donnarummu, Chiesu i Jorginha kao glavne uzdanice te Mancinija na klupi, Italija je dostigla vrhunac – rekao je Boban.

Bild.ba

Previous articleVozač i medicinska sestra platili otkazom nakon što im je pacijent ispao i preminuo
Next articleHNS BiH: Nije problem u županijama, nego u Federaciji. Možemo razgovarati o njenom ukidanju