Marija Selak Raspudić kandidatkinja Mosta na izborima

Marija Selak Raspudić kandidatkinja Mosta na izborima

Marija Selak Raspudić objavila je izlazak na izbore kao nezavisna kandidatkinja na listi Mosta. Objavio je to Most nezavisnih lista na Facebooku.

“Demokracija u Hrvatskoj je ugrožena. Postoje trenuci, a ovo teško i otuđeno proljeće zasigurno je jedno od njih kada se svaki slobodan građanin ove zemlje zapita treba li i dalje podnositi pasivnu zlouporabu vlasti ili se treba i sam aktivno uključiti u političke procese te ponuditi svoje znanje, sposobnost i vještine na raspolaganje građanima svoje zemlje – započela je Selak Raspudić obraćanje na Facebooku Mosta nezavisnih lista.

“Hrvatski sabor temeljna je hrvatska politička institucija. Posljednjih godina sramotnim i nemoralnim političkim trgovinama njegov je ugled srozan, a pogažena je politička volja građana. Onemogućuju se referendumi, raspisuju se izbori usred pandemije, onemogućuje se, također, i elektroničko i dopisno glasovanje, a sve s ciljem da se smanji ionako mala participacija građana na izborima. Bilo da je riječ o tome da i sami izađu na biralište, bilo da je riječ o tome da se aktivno uključe u političke procese svojim kandidiranjem.”

Pojasnila je da su to sve razlozi zbog kojih se odlučila politički aktivirati. “Osobno više ne želim pristajati na to. Stoga sam odlučila kandidirati se kao neovisan kandidat na listi Mosta, opciji koju prepoznajem kao poštenu i usmjerenu prema budućnosti. U trenucima ugroze ljudskih prava, ne samo na domaćoj nego i na globalnoj razini, svoj rad u Saboru usmjerit ću prvenstveno, iako ne isključivo, na područja kojima se aktivno i znanstveno bavim. Tehničkoj dehumanizaciji, prijetećoj digitalnoj diktaturi i obrazovnim procesima. Vidimo se na izborima”, zaključila je Selak Raspudić.

Bild.ba