Među novooboljelima u RS-u i pet zdravstvenih djelatnika

Foto: Fena
Foto: Fena

U posljednja 24 sata u Institutu za javno zdravstvo i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izvršeno je testiranje 419 laboratorijskih uzoraka.

Koronavirus je potvrđen kod još 35 osoba u tom bh. entitetu, među njima i zdravstvenih djelatnika.

Do sada je u RS ukupno potvrđeno 706 slučajeva koronavirusa, od čijih posljedica je preminulo 26 osoba, a oporavilo se 357, potvrđeno je danas iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Među potvrđenim slučajevima je i pet zdravstvenih djelatnika (jedan liječnik medicine i po dvije medicinske sestre u Univerzitetskom kliničkom centru RS i u bolnici u Doboju).

Iz Banje Luke su 22 novozaražene osobe, četiri iz Gradiške, po dvije osobe su iz Laktaša, Kozarske Dubice i Doboja i po jedna osoba iz Dervente, Kotor Varoši i Kneževa.


Riječ je o 16 žena i 19 muškaraca. Sedam žena su srednje životne dobi, tri su mlađe i šest je starije životne dobi.

Četiri muškarca su mlađe životne dobi, deset srednje i pet muškarca su starije životne dobi, prenijela je Fena.

Jedanaest osoba je smješteno u zdravstvene ustanove, dok će ostali biti izolirani u skladu s procedurom.

Dvadeset osoba nije moglo navesti kontakt s pozitivnom osobom, dok su ostale osobe imale kontakt s ranije potvrđenim slučajevima Covida-19.

U okviru aktivnog nadzora u protekla 24 sata testirano je i još 70 zdravstvenih radnika iz Banje Luke, Doboja i Gradiške kao i 36 osoba koje rade ili borave u domovima za starije osobe i svi rezultati testa su negativni.

Testirano je i 19 radnika u marketima iz Banje Luke, Čelinca, Gradiške i Teslića, čiji su nalazi negativni, kao i za ukupno 60 osoba iz lokalnih karantena ili objekata za izolaciju.

U Republici Srpskoj do sada je na koronavirus izvršeno ukupno 11.384 testiranja.

Bild.ba

Previous articleNova smrt od korone u BiH, umro muškarac banjalučkoj bolnici
Next articleMarca piše da je Barcelona spremna prodati Roberta