Milanović se oglasio o incidentu: Nekada neke stvari morate reći jasno!

Zoran Milanović o napuštanju obilježavanja obljetnice Bljeska u Okučanima zbog "Za dom spremni"
Zoran Milanović, predsjednik RH | Foto: N1

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je u petak da je 25. obljetnicu akcije Bljesak u Okučanima napustio zbog ustaškog napisa “Za dom spremni” na majicama nekih okupljenih, što smatra gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj…

Nakon izjave u Okučanima, o incidentu se Milanović oglasio i na svom Facebook profilu:

“Došao sam u Okučane odati počast onima koji su pali za Hrvatsku. Moji stavovi su poznati, govorim ih javno, bez namjere da bilo koga uvrijedim, ali nekada neke stvari morate reći jasno.

U organizaciji ovog skupa moj Ured nije sudjelovao, ovo je organizacija Ministarstva hrvatskih branitelja i pristali smo na sve elemente protokola; da branitelji i obitelji polažu vijenac prvi, a premijer i predsjednik drugi, to je u redu, prenosi N1.

Međutim, ovdje se jedan od sudionika koji je trebao polagati vijenac prije mene skinuo u odoru sa znakom i grbom „Za dom spremni“, u tome ne želim sudjelovati. To je stvar organizatora koji je o tome mogao voditi računa i to je moj stav.


Žao mi je, to je namjerna provokacija s kojom smo računali, ona se dogodila i ja to smatram gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj.

Ovo se nažalost moralo dogoditi jer je netko htio da se to dogodi. Ubuduće, gdje god bude ovakva situacija ja u tome neću sudjelovati. Za organizaciju nisam odgovoran, a premijera i predsjednika Sabora razumijem, oni moraju. Dokle god uvjeti budu ovakvi, a ovo je netko namjerno napravio ja u tome neću sudjelovati. Oznaci “Za dom spremni” nije mjesto na ovakvom mjestu“, napisao je predsjednik Hrvatske.

Bild.ba

Previous articleHercegovački liječnik otkriva nove detalje oko korone
Next articleUletio im automobilom u spavaću sobu