Milas zahvalio bh. Hrvatima za 1,5 milijuna kuna za školu u Petrinji

Zagreb, 060418 Razgovor s djecom, potomcima iseljenika u prostorijama Drzavnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Na fotografiji: Zvonko Milas, drzavni tajnik Sredisnjeg drzavnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Zvonko Milas zahvalio je u petak bosanskohercegovačkim Hrvatima na donaciji 1,5 milijuna kuna potresom pogođenom području Banovine kazavši da je to znak zajedništva.

– Posebno želim izraziti zahvalnost u vezi obnove Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Petrinja gdje ćemo jednom simboličnom gestom solidarnosti pripadnika istog naroda koji žive u dvije države, pokazati da u hrvatskom narodu nitko nikada nije sam – rekao je Milas u Kiseljaku nakon susreta s predstavnicima Hrvata iz BiH, prenosi Hina.

– Najavljenom pomoći od 1,5 milijuna kuna potvrđeno je zajedništvo i da se ‘uvijek ima na koga osloniti kako je to bilo prije 30 godina – rekao je.

– Vjerujem da ćemo nastaviti suradnju koja će doprinijeti da BiH, odnosno sva područja gdje žive Hrvati i svi drugi budu mjesta ugodna za život – istaknuo je Milas.

Bosanskohercegovački Hrvati, koji su se od prvog dana uključili u pomoć potresom stradaloj Banovini, donirali su 1,5 milijuna kuna za obnovu petrinjske OŠ Dragutina Tadijanovića, objavio je u utorak u Petrinji predsjedatelj Doma naroda bosanskohercegovačkog parlamenta i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.


Ta bi škola trebala biti u funkciji početkom iduće školske godine kada bi se u njezine klupe trebalo vratiti oko 500 učenika.

On je nakon sjednice u Kiseljaku istaknuo da hrvatska područja u BiH i u ovoj godini bilježe znatan pad punjenja proračuna. Izrazio je očekivanje da će se suradnja institucija Republike Hrvatske i BiH nastaviti i u predstojećim godinama.

Bild.ba

Previous articleMandžo odbio plaću jer je ozlijeđen, u klubu oduševljeni gestom
Next articleJanša u razgovoru s Džaferovićem demantirao da postoji non-paper