Mladić kojeg su brutalno pretukli u Kaštelima: “Nisam pružao nikakav otpor”

Mladić kojeg su brutalno pretukli u Kaštelima: “Nisam pružao nikakav otpor”

Screenshot: RTL

U javnosti se ne stišavaju reakcije na slučaj brutalnog nasilja u Kaštelima. 

Podsjetimo, jučer se društvenim mrežama počela širiti snimka na kojoj dvojica napadača mlate i maltretiraju mladića i od njega traže novac. Mladića, među ostalim, udaraju šakama, nogom i koljenom u glavu. Na snimci se nalazi više mladića. Dvojica ga udaraju, a ostali gledaju i/ili snimaju cijeli događaj.

O mučnom se događaju oglasio i mladić koji je bio žrtva brutalnog nasilja i njegov otac

Pretučeni mladić rekao je kako nije pružao nikakav otpor napadačima. Rekao je kako bi izdržao i da je bilo još gore.

“Nisam pružao nikakav otpor, računao sam da neće biti teških tjelesnih ozljeda, a i da je bilo gore izdržao bih”, rekla je žrtva napada kratko za RTL Danas.

Njegov je otac ispričao kako ga je snimka zgrozila. 

Kad sam vidio snimku zgrozio sam se. Kada su ga udarili odmah je pao pa su ga još udarali”, kazao je dodavši kako snimku nije mogao ni gledati do kraja. 

UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ!

Primijetio je promjenu na svom sinu.

“On je šutio, vidio sam promjenu. Izbezumljen je bio. On je još izvan sebe, misli da nije, ali je”, priča mladićev otac. 

Iz škole kaže da imaju pedagoga, ali psihologa tek na pola radnog vremena, što smatraju jednim od razloga za ovo što se dogodilo. 

Večeras će se znati idu li napdači u istražni zatvor

Napadači su od jučer u pritvoru su i pretpostavlja se da ih očekuje i istražni zatvor. Policija je postupala tek nakon što je snimka počela kolati društvenim mrežama iako je ravnateljica škole u koju idu i žrtva i jedan od napadača kazala kako su je policajci još prošli tjedan pitali o njoj. 

Odvjetnik Jere Matić kazao je za RTL Danas kako će kazna za napadače ovisiti o kvalifikaciji napada.

“Kazna će ovisiti o kvalifikaciji djela, o lakšoj ili težoj. Lakša do godine, kazna do tri godine. Počinitelj je mladi punoljetnik, mogu se izreći i odgojne mjere”, rekao je Matić.

Obojica napadača su ispitani i nalaze se kod suca istrage. DORH će najvjerojatnije ići s prijedlogom istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 

Odluka istražnog suca bit će poznata kasnije večeras.

Bild.ba