Mostar domaćin prvog trening kampa za bicikliste

Prvi trening kamp reprezentacije BiH u organizaciji Biciklističkog saveza BiH održat će se od 24. do 28. ožujka u Mostaru i Hercegovini, a okupit će pedesetak biciklista iz cijele zemlje.

Riječ je o pilot projektu koji ima za cilj da u Hercegovinu tijekom izvansezonskog razdoblja privuče profesionalne sportaše iz cijelog svijeta i tako produži sezonu u toj regiji koja u zimskom razdoblju ima povoljnije klimatske uvjete za biciklizam, a ima i kompletnu cikloturističku ponudu koju bi biciklisti mogli koristiti, rečeno je na konferenciji za novinare.

– Ponosan sam što u Mostaru počinjemo jedan izvrstan projekt i u narednom razdoblju cijela reprezentacija BiH boravit će i trenirati u Hercegovini. Cilj nam je da privučemo bicikliste iz cijelog svijeta, profesionalne sportaše, u Mostar i Hercegovinu, da ovdje dođu, treniraju i borave dva ili tri mjeseca u zimskom razdoblju – kazao je predsjednik Biciklističkog saveza BiH Toni Zorić.

Dodao je kako su već obavili neke preliminarne razgovore s biciklističkim savezima iz regije te da su svi oni iskazali interes.

– Vjerujemo da će ovaj projekt zaživjeti u puno većem obliku i da ćemo u Hercegovini očekivati bicikliste i profesionalne timove iz cijelog svijeta – ocijenio je Zorić.


Mostarski gradonačelnik Mario Kordić istaknuo je kako je jedna od strateških grana razvoja Grada Mostara upravo ova turistička priča.

– Grad Mostar ima dosta veliku ponudu, oko 2000 kilometara biciklističkih staza, i iznimno smo ponosni što ovako nešto imamo priliku ugostiti. Grad Mostar će ovaj projekt podržati i u budućnosti – kazao je gradonačelnik.

Podršku projektu obećao je i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj koji je kazao kako je biciklistički kamp još jedna odlična prilika da se promovira Mostar i Hercegovina te da uopće ne sumnja da će ovaj pilot projekt biti jedna uspješna priča koja će prijeći u nešto tradicionalno.

Direktor Ureda za europske integracije Vlade ZŽH-a i član Upravnog vijeća Biciklističkog saveza BiH Ivan Jurilj naglasio je kako Hercegovina postaje brend, a biciklizam jedna prepoznatljiva kockica u tom brendu Hercegovine kao turističke destinacije.

– Sigurni smo da će Hercegovina u dogledno vrijeme postati prepoznatljiva turistička i biciklistička regija ne samo u ljetnom, nego i u zimskom te u ranom proljetnom i kasnom jesenskom razdoblju gdje nam teško neko može konkurirati. Cikloturizam i biciklizam generalno postaje dio politike Europske unije, kada govorimo i o privredi ali i o zelenoj agendi, i mi moramo biti dio toga – poručio je Jurilj.

Bild.ba

Previous articleU cijeloj FBiH ograničeno kretanje od 21 do 5
Next articleNovoizabrano rukovodstvo HKD”Napredak” Novi Travnik posjetilo načelnika Duju