Mostarci jedva dočekali kraj korona krize, dva prosvjeda danas

Mostar
Foto: Bild.ba
Foto: Bild.ba

Građani Mostara sudjelovali su u subotu u mirnim prosvjednim šetnjama želeći iskazati nezadovoljstvo odlukom Središnjeg izbornog povjerenstva i ukazati na neophodnost održavanja izbora u tom gradu.

Organizator prosvjedne šetnje koja je krenula od Sjevernog logora bila je Građanska inicijativa „Jer nas se tiče“, čiji članovi su poručili kako ne žele dopustiti da Mostar i ove godine bude grad bez izbora.

– Razočarani smo saznanjem da SIP BiH opet nije raspisalo izbore za Gradsko vijeće grada Mostara. Šetnju organiziramo zbog stanja u kojem se nalazi Mostar, zbog neodržavanja izbora, nepostojanja Gradske uprave gdje smo i mi prije svega preko deponije na Uborku osjetili nemogućnost rješavanja tog, kao i drugih problema u gradu Mostaru – kazao je predsjednik Inicijative “Jer nas se tiče” Omer Hujdur.

Poručio je kako više neće dozvoliti da “šaka ljudi” odlučuje o njihovoj sudbini.

– Nećemo više trpjeti samovolju političara. Sudbina ovoga grada je u rukama ‘šake ljudi’ i nećemo dozvoliti da u naredne četiri godine odlučuju o našoj sudbini i sudbini naše djece – poručio je Hujdur.


Prosvjednu šetnju koja je krenula sa Španjolskog trga organizirao je mostarski Gradski odbor Platforme za progres, a njeni sudionici također su izrazili nezadovoljstvo odlukom SIP-a te poručili kako se volja građana Mostara mora pokazati na izborima.

U Mostaru se danas prosvjedovalo i zbog Uborka.

Bild.ba

Previous articleHNS u Mostaru obilježio blajburšku tragediju
Next articleMuškarac prijetio kardinalu: ‘Vi čuvate svinju, on je nepoželjan, za par dana ćete vidjeti’