Muškarac svima u dućanu platio zaostale dugove

Anonimni donator koji živi u inozemstvu namirio je sva zaostala dugovanja u trgovini Cobra u Baru koja su iznosila 500 eura, plativši dugove osobama svih vjera i nacija u dužničkoj bilježnici vlasnika.

Dostavite mi iznos, bez imena dužnika, koji već duže vrijeme duguju vašoj trgovini kako bih platio njihova dugovanja, glasila je poruka koju je ovih dana dobila jedna mala lokalna trgovina u crnogorskom lučkom gradu Baru.

Kako je prenio tamošnji portal Jedro, anonimni donator koji živi u inozemstvu namirio je sva zaostala dugovanja u trgovini Cobra koja su iznosila 500 eura, plativši dugove osobama svih vjera i nacija koje su se nalazile u dužničkoj bilježnici vlasnika trgovine, takozvanoj „tefter-svesci“.

Kasnije je pojašnjeno da je anonimni donator želio tijekom Ramazana, najznačajnijeg mjeseca u islamu, obradovati svoje nekadašnje sugrađane.

U Baru stoljećima žive pripadnici sve tri dominantne vjere na ovim prostorima. Prema posljednjem popisu iz 2011. godine, oko 60 posto stanovnika tog grada se izjašnjavaju kao pravoslavci, oko 30 posto je pripadnika islama dok je blizu osam posto katolika, prenosi Hina.


Bild.ba

Previous articleRaketa: Moj prijatelj Braco me nije želio u Bayernu?
Next articleČerkez: Najkritičnije na mostarskom području