Na fejsu najavljen vikend – bojkot benzinskih: Cijena nafte pada, a kod nas gorivo poskupljuje

Dok cijena nafte na svjetskom tržištu pada (106 dolara, 22.06), cijene goriva u Bosni i Hercegovini rastu (3.54), piše u pozivu koji kruži društvenim mrežama.

Cijene goriva u Federaciji
Ilustracija: Arhiva

Nakon što je u posljednjih nekoliko mjeseci cijena goriva naglo skočila, na društvenim mrežama najavljen je bojkot svih benzinskih crpki u razdoblju od 25. do 26. lipnja.

Dok cijena nafte na svjetskom tržištu pada (106 dolara, 22.06), cijene goriva u Bosni i Hercegovini rastu (3.54), piše u pozivu koji kruži društvenim mrežama.

image

Nije poznato tko stoji iza spomenute inicijative.

Ministar energije, rudarstva i industrije Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Džindić je početkom ovog mjeseca, kada je litra goriva stajala 3,30 KM, izjavio da je to najniža cijena u regiji.

Kako javljaju svjetski mediji, cijena međunarodne sirove nafte pale su zbog straha od mogućnosti recesije svjetske ekonomije.


Cijene nafte pale su u srijedu za oko tri posto jer su investitori zabrinuti da bi povećanje kamatnih stopa od strane Federalnih rezervi moglo gurnuti američku ekonomiju u recesiju, smanjujući potražnju za gorivom, piše Reuters.

OGLAS

Upravo to frustrira građane BiH, odnosno zanima ih zbog čega cijene u BiH ne prate one u svijetu.

SOURCEBild.ba
Previous articleNakon potrage nađeno tijelo 15-godišnjakinje, osumnjičeni 13-godišnjak i 14-godišnjak
Next articlePojavila se ukrajinska verzija pjesme Čavoglave. Glazba potpuno ista, tekst su djelomično izmijenili
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments