Na sastanku WHO-a predstavljen hrvatski model povratka u škole

Izvor: Hina

Ilustracija

Ministar znanosti Radovan Fuchs, koji je sudjelovao na sastanku Svjetske zdravstvene organizacije na temu održavanja nastave za vrijeme pandemije koronavirusa, kolegama je predstavio hrvatski model povratka u škole, izvijestilo je u ponedjeljak resorno ministarstvo.

Ističu kako je Hrvatska odabrana kao jedna od šest zemlja, uz Dansku, Njemačku, Izrael, Tursku i Armeniju za prezentaciju svoga modela izvođenja nastave.  

“Na sastanku je istaknuta važnost primarne zdravstvene zaštite s posebnim fokusom na pomoć ranjivim skupinama društva i obrazovanja te zaštitu onih najugroženijih. Sve zemlje suočavaju se sa sličnim izazovima pa je od iznimne važnosti međunarodna suradnja te prikupljanje i razmjena informacija o najnovijim istraživanjima”, navodi se u priopćenju.

Skupu je nazočilo više od 250 stručnjaka iz područja obrazovanja i zdravstva, a riječ je o prvom u nizu sastanaka kojima je cilj razmjena iskustava i znanja europskih i svjetskih stručnjaka u zajedničkoj borbi protiv globalne pandemije.

Bild.baKomentari

Next Post

Dom naroda PSBiH o Zakonu o privremenim mjerama u radu pravosudnih organa

Pon kol 31 , 2020
Vijeće ministara BiH predložio je to zakonsko rješenje te zatražilo da se Doma naroda o njemu izjasni po hitnom zakonodavnom postupku kako bi se pravosudnim organima omogućio nesmetan rad.