Načelnik bh. općine osuđen uvjetno na godinu dana zatvora

Načelnik Bugojna Hasan Ajkunić osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 12 mjeseci zbog zloupotrebe položaja i povreda ravnopravnosti u zapošljavanju.

Načelnik Bugojna Hasan Ajkunić osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 12 mjeseci zbog zloupotrebe položaja i povreda ravnopravnosti u zapošljavanju, koja neće biti izvršena ukoliko u vremenu od četiri godine ne počini novo kazneno djelo.

Ajkunić je prema presudi Općinskog suda u Bugojnu kriv što je kao službena osoba obnašajući funkciju načelnika Bugojna prekoračio svoje ovlasti u postupku prijema namještenika i državnih službenika u radni odnos tako što je u periodu od siječnja 2011. do siječnja 2016. godine vršio prijem u radni odnos bez provođenja procedure javnog oglašavanja i mimo Agencije za državnu službu FBiH.

Tako je u navedenom periodu zasnovao radne odnose sa A. K., M. V., E. T., P. P., A. R., D. L., S. H., Dž. N., S. Č., I. J-S., A. K. i H. H., dok je sa I. Ž. od 3. svibnja 2012. do 1. prosinca 2015. godine zaključio 20 ugovora o djelu, a sa Š. A. od 30. studenog 2011. do 1. prosinca 2015. godine zaključio 21 ugovor o djelu te im tako omogućio da steknu pravo na rad bez provođenja zakonom propisane procedure.

Ajkunić je za kazneno djelo zloupotrebe položaja osuđen na 10 mjeseci zatvora, a za kazneno djelo povrede ravnopravnosti u zapošljavanju na tri mjesec zatvora te je Sud objedinio te kazne i donio jedinstvenu u trajanju od 12 mjeseci zatvora s uvjetnom osudom u trajanju od četiri godine.

Previous articleNijedna presuda Europskog suda ne traži ukidanje etničkog predznaka
Next articleOmG, zaštita nakon cijepljenja Pfizerom traje samo ovoliko
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments