Nadoknada nastave na fakultetima u Mostaru počinje 8. lipnja

FOTO: LINK Mostar

Danas je, putem Microsoft Teams platforme, održana izvanredna sjednica Senata Univerziteta, na kojoj je razmatran i donesen niz odluka i zaključaka, a koji se direktno odnose na ranije upućene inicijative i prijedloge Unije studenata.

Studenti će imati pravo na adekvatnu nadoknadu neodržane nastave, kao i polaganje parcijalnih ispita tamo gdje isti nisu održani online, a potom i pravo na redovni lipanjski i srpanjski ispitni rok za predmete iz ljetnog semestra, kao i #DODATNI ispitni rok u srpnju za predmete iz zimskog semestra.

Produžen je apsolventski staž i donesena Odluka o organizaciji apsolventskog ispitnog roka, te o obrani završnih i diplomskih radova uz poštivanje epidemioloških mjera, prenosi Pogled.ba.

Detaljnije:

  • Kada je u pitanju eventualna nadoknada neodržane nastave, ista će se održati u periodu od 8. lipnja do 20. lipnja 2020.godine;
  • U skladu s epidemiološkim mjerama i specifičnostima studijskog programa bit će održani kolokviji / parcijalni ispiti prije službenih ispitnih rokova, čime studentima neće biti uskraćeno pravo na polaganje parcijalnih ispita;

Završni ispiti bit će održani u skladu s izmijenjenim Kalendarom odvijanja nastavnog procesa za akademsku 2019/2020.godinu u sljedećim ispitnim rokovima:

  • Redovni ispitni rok u lipnju- za predmete iz ljetnog semestra,
  • Redovni ispitni roku srpnju – za predmete iz ljetnog semestra,
  • Dodatni ispitni rok u srpnju- za predmete iz zimskog semestra;

Završni ispiti, kao i obrana diplomskih i završnih radova bit će održani u učionicama u skladu s važećim higijensko-epidemiološkim mjerama;

Donesena je Odluka o produženju apsolventskog staža i organizaciji apsolventskog ispitnog roka, a koji nije održan u ožujku 2020.godine, dok će sve informacije biti blagovremeno objavljene na stranici fakulteta i univerzitetskih studija;

Donesena je Odluka i o izmjeni akademskog kalendara, kako bi se isti prilagodio novonastaloj situaciji, što je također bio jedan od prijedloga Unije studenata.

Bild.baKomentari

Next Post

Pokrenuta velika istraga: SAD uvjerene da je Kina zatajila istinu o laboratoriju

Sri svi 20 , 2020
Optuživši WHO da je “marioneta u rukama Kine”, Washington je ocijenio da je organizacija zanemarila rano upozorenje Tajvana o ozbilljnosti koronavirusa.