Nakon smjene ministrice Rešić DNS traži sastanak sa SNSD-om

Glavni tajnik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Darko Banjac rekao je danas da u toj stranci traže sastanak s čelnicima Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) idućeg tjedna.

Banjac je rekao da ostaju pri stavu da odbori stranaka na lokalnoj razini treba da odlučuju o mogućim koalicijama.

Sa SNSD-om će, kaže, razgovarati o njihovom stavu da ne podržavaju koaliranje na lokalnoj razini sa stranaka koje nisu dio entitetske vladajuće većine.

DNS očekuje, kako je dodao, i od SNSD-a i Socijalističke partije da ne budu u koaliciji s SDS-om i PDP-om u pojedinim općinama.

– Time bi se pokazao jedan nivo ozbiljnosti u razgovorima koji slijede narednih dana – rekao je Banjac novinarima u Banja Luci, nakon sjednice Predsjedništva DNS-a.


Dodao je da DNS nije napravio predizbornu suradnju s SDS-om u Prijedoru. Članica DNS-a Lejla Rešić smijenjena je danas s funkcije ministrice uprave i lokalne samouprave RS.  

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je nedavno da ta stranka ostaje privržena koalicijskoj suradnji s partijama s kojima čini vladajuću većinu na razini entiteta, ali da će raskinuti suradnju s onima koji budu ulazili u koalicije na lokalnoj razini s opozicijom.

DNS, čiji je član Lejla Rešić, jučer je u Prijedoru napravio novu koaliciju sa SDS-om i još nekim strankama, bez SNSD-a.

Bild.ba

Previous articleBiH je bila i ostala prostor mogućih sukobljavanja
Next articleOscilira broj novih slučajeva koronavirusa u Srbiji