Nastavlja se istraga zbog krivotvorenog novca i PCR testova

Nastavlja se istraga zbog krivotvorenog novca i PCR testova

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u suradnji s policijom u Banjoj Luci nastavlja akciju protiv osoba koje se dovode u vezu s krivotvorenjem novca i PCR testova.

S obzirom na to da se krivotvorenjem PCR testova, prouzrokuje ozbiljno ugrožavanje zdravlja građana zbog opasnosti od širenja Covid 19, istragom će biti utvrđeni svi detalji počinjenih kaznenih djela.

Dežurni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, koordinirao je aktivnosti tijekom kojih je na području Banje Luke, u okviru pretresa objekta otkrivena veća količina krivotvorenog novca, PCR testova za Covid 19 i drugih dokumenata.

Nakon lišenja slobode i ispitivanja osumnjičenih, nastavljaju se intenzivne istražne aktivnosti s ciljem utvrđivanja svih okolnosti počinjenog kaznenog djela.

S obzirom na opasnost od pandemije Covid 19, krivotvorenjem testova za ovu bolest, izravno se ugrožava zdravstvena sigurnost stanovništva, te prouzrokuje opasnost od širenja zaraze.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa MUP-om Republike Srpske i partnerskim agencijama i institucijama, provest će detaljnu istragu s ciljem utvrđivanja svih okolnosti počinjenih kaznenih djela, prenosi Klix.

Bild.ba