Nastavlja se suđenje u aferi “Respiratori”

U Sudu BiH danas će biti nastavljeno suđenje u predmetu “Fadil Novalić i drugi” u vezi s nabavkom 100 respiratora vrijednih 10.530.000 KM, koje je za potrebe Federalne uprave Civilne zaštite iz Kine uvezla kompanija “Srebrena malina”, vlasništvo Fikreta Hodžića.

Osim Novalića, za spornu nabavku respiratora za potrebe Federacije BiH (FBiH) optuženi su i ministar financija FBiH Jelka Milićević, suspendirani direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik poduzeća “Srebrena malina” Fikret Hodžić.

Optužnica tereti Novalića, Solaka i Hodžića za udruživanje radi činjenja kaznenih djela u vezi s djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Oni su optuženi i za pranje novca, krivotvorenje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, krivotvorenje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja financijskih izvještaja i njihovo krivotvorenje ili uništavanje.

Milićević optužnica tereti za nesavjestan rad u službi, prenosi Avaz.


Bild.ba

Previous articleMaja Šuput fotkom iz bolnice oduševila i raznježila obožavatelje
Next articleSarajevska županija od sutra zatvara kafiće i produžava policijski sat