Neumljani pokrenuli inicijativu za poštene izbore, najavljeno i sučeljavanje kandidata

Neumljani pokrenuli inicijativu za poštene izbore, najavljeno i sučeljavanje kandidata

‘Medijski mrak’ u kojem se jedini hercegovački grad na moru nalazi naveden je kao glavni razlog pokretanja Inicijative za poštene izbore u Neumu koja je nedavno osvanula na Facebooku.

– Nemamo portal, nemamo radio, nemamo način na koji građani mogu komunicirati sa političarima, reći im izravne probleme i tražiti rješenja. Cilj je ove stranice iskoristiti alate tehnologije 21. stoljeća, društvene mreže, laku dostupnost 24 sata dnevno i organizirati sučeljavanje kandidata za načelnika, koje će svaki Neumljanin moći pratiti uživo te postaviti pitanja za kandidate – stoji u objavi koju potpisuje vođa inicijative i administrator stranice novinar Nikola Bačić.

Screenshot: Facebook

Tri su kandidata koja ulaze u utrku za načelnika Neuma: Ivo Bačić (HDZ 1990.), Josip Bogdanović (HRS) i Dragan Jurković (HDZ BiH).

Na sučeljavanj,e koje će svi zainteresirani moći pratiti uživo preko Facebooka i YouTubea, već su se odazvala dva kandidata, Bogdanović i Jurković, a još se čeka nada ’90.ke da prihvati poziv građana i suoči se sa protukandidatima na transparentan način.

Foto: Facebook

– HDZ BiH kao ozbiljna politička stranka nikada ne bježi od sučeljavanja tako nećemo ni ovaj put, a mislim da sam osobno prvi od kandidata podržao inicijativu – izjavio je Jurković.

Pitanja građana, koja će moći biti postavljena kandidatima, mogu se slati u inbox spomenute stranice, a isključena će biti samo ona koja su uvredljivog ili vulgarnoga sadržaja, objašnjeno je u pozivu Neumljanima da se priključe ovoj inicijativi.

Građani bez medija uskoro će imati jedinstvenu priliku na suvremen način upoznati kandidate i njihove ideje za ovu općinu te donijeti odluku za koga glasovati, a svi mogu sudjelovati u ‘najtransparentnijim izborima u povijesti Neuma’.

Bild.ba