Niko Kovač je novi trener Monaca

Arhiva
Foto: Instagram

Najugledniji sportski dnevnik na svijetu javlja da je pitanje sata kada će biti i službeno objavljeno da je Niko Kovač novi trener slavnog kluba iz Monte Carla.

“Znamo njegove karakteristike: kosa do ramena, prodoran pogled i energičan stil vođenja momčadi s klupe. Poznato je lice u svijetu nogometa jer ovaj 48-godišnjak kao igrač i trener ima već 30 godina iskustva na najvišoj razini”, piše L’Equipe u uvodu teksta o novom treneru Monaca. “Kovač će to službeno postati u idućih par sati. Jednako toliko trebalo je čelnim ljudima Monaca da bivšeg trenera Bayerna sa solidnim životopisom uvjere da potpiše dugotrajan ugovor” ističe isti izvor.

Hrvatski trener mijenja španjolskog. Roberto Moreno, mladi (42) je trener koji je u Monacu izdržao samo sedam mjeseci prije nego što je danas dobio otkaz. Monaco je preuzeo u prosincu od također smijenjenog Leonarda Jardima. Moreno je prije Monaca bio pomoćnik španjolskog izbornika Luisa Enriquea, a zatim na kraju kvalifikacija za Euro i njegov nasljednik. Enrique je napustio funkciju zbog teške bolesti kćeri, a Moreno je potpisao je da će kao izbornik voditi Španjolsku na EP-u. Međutim, Enrique se onda ipak vratio na klupu Španjolske, a Moreno je otišao u Monaco.

Tamo mu je išlo loše. Ispao je u ranoj fazi oba nacionalna kupa, a prvenstvo Francuske, koje je zbog pandemije koronavirusa dekretom završeno nakon 28. kola, deset utakmica prije regularnog kraja, Monaco je okončao na tek devetom mjestu, devet bodova ispod pozicije koja vodi u Europu. Osim toga, kako ističe L’Equipe, presudilo mu je što nije ispunio “ambiciozno obećanje” da će Monaco igrati nogomet temeljen na posjedu lopte.

“Moreno se pokazao premladim, bez dovoljno iskustva i autoriteta za velike ambicije kluba u koji je došao. Osim po navedenom, to se vidjelo i po njegovom skoru od samo pet pobjeda te čak četiri poraza u 12 utakmica. Vrh kluba zamjerao mu je i loš ‘man managment’, nedovoljnu vještinu u međuljudskim odnosima. Zato su vodeći ljudi, predsjednik Dimitri Ribolovljev, potpredsjednik Oleg Petrov te novi sportski direktor Paul Mitchell odlučili Morena zamijeniti trenerom sposobnim ispuniti njihove ciljeve” navodi L’Equipe.


Kao onog koji je inzistirao da novi trener bude Niko Kovač, ističe upravo Mitchella: “Dolazak iskusnog sportskog direktora iz Red Bull grupe prošlog mjeseca usmjerio je Monaco prema Kovaču”.

Bild.ba

Previous articleU Hrvatskoj zabilježeno čak 116 novih slučajeva zaraze
Next articleSeve pozirala sa skupocjenom torbicom, nećete vjerovati koliko košta