Ništa od nastavka Premijer lige BiH: RS neće podržati prijedlog Federacije

NK Široki Brijeg
Foto: Jabuka.TV

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić ponovio je da prije 1. srpnja ipak neće biti govora o nastavku Premijer lige BiH.

– Što se tiče tog pitanja mi smo dali jednu javno-zdravstvenu preporuku prije 20-ak dana da bi vezano za nastavak sportskih natjecanja. Mi smo išli prema preporuci Ministarstvu sporta da bi trebalo razmišljati o početku nakon 1. srpnja. To je nešto što je stav generalno i ako govorimo o masovnim okupljanjima, to je opcija o kojoj smo razmišljali, izjavio je Šeranić za “Mondo” i dodao da je tražio mišljenja relevantnih ljudi iz svijeta sporta.

– Mi smo od Ministartstva sporta i tražili da se i oni izjasne i da se vidi sa savezima, da li su oni spremni da uopće završe sezonu, da li mogu da igraju? Preporuka svakako jeste i ostaje da to bude poslije 1. srpnja, dodao je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Podsjetimo, Federacija Bosne i Hercegovine dala je dozvolu da se utakmice mogu igrati od početka lipnja. Međutim, početak utakmica tek u srpnju kako je plan iz RS, nije moguć jer nema vremena da se natjecanje u Premijer ligi BiH okonča u roku koji je dala UEFA.

Bild.ba


Previous articlePernar: “Ne daju mi dijete upisati u vrtić zato što nije cijepljeno”
Next article(FOTO) Počeli radovi na nastavku gradnje mostarskog ‘Alcatraza’