Njemačka stavlja necijepljene pod lockdown za Božić

Angela Merkel najavila je u četvrtak da će od veljače u Njemačkoj cijepljenje biti obvezno za sve.

Foto: Twitter

Njemačka privremena vlada uvodi oštrije mjere za necijepljene građane kako bi obuzdala epidemiju koronavirusa i ublažila pritisak na zdravstveni sustav zbog novog soja omikrona.

Angela Merkel najavila je u četvrtak da će od veljače u Njemačkoj cijepljenje biti obvezno za sve, prenosi Dnevnik.hr.

Lokalni dužnosnici izglasali su uvođenje ograničenja za necijepljene građane. Merkel je ranije pozvala lidere svih 16 njemačkih država na donošenje odluke kako bi se zaustavilo širenje omikrona.

Necijepljenima će biti zabranjen pristup restoranima, kazalištima i trgovinama koje nisu nužne. Zatvaraju se noćni klubovi na područjima gdje je širenje zaraze veliko, a na javnim okupljanjima se smanjuje broj posjetitelja, piše The Guardian.

Situacija s COVID-om je vrlo ozbiljna, upozorila je Merkel, “s vrlo visokom razinom zaraze i cijepljenjem u Njemačkoj još nižim nego u mnogim drugim europskim zemljama.”


Više od 12 milijuna odraslih osoba koje nisu cijepljene je ono što stvara izazov za zdravstveni sustav, kazao je ministar zdravstva na odlasku Jens Spahn.

Slične mjere već su uvele Slovačka i Češka te Austrija, koja je u potpunom lockdownu.

U srijedu je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen najavila je da je vrijeme da Europa raspravi o tome da cjepiva protiv COVID-a budu obvezna.

SOURCEDnevnik.hr
Previous articleArapović: Neće biti grčkog alfabeta koliko će još biti novih sojeva
Next articleDugo nije bio manji optimist: Čović kaže kako se ništa nisu dogovorili
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments