Novi prosvjed radnika zeničke Autobusne stanice

Foto: Fena
Foto: Fena

Nakon točno tri mjeseca, Autobusna stanica Zenica ponovno je blokirana.

Stanica je bila blokirana od 31. prosinca prošle do 11. veljače ove godine i u tom razdoblju skupina radnika dva puta je štrajkala glađu.

Po riječima predsjednika Sindikata JKP Zenicatrans-prevoz putnika Huse Sarvana, radnici su se na ovakav potez odlučili zato što im se nitko iz Gradske uprave i Gradskog vijeće Zenice nije obratio niti odgovorio na njihov zahtjev da se konačno riješi status tog poduzeća.

Rok su bili postavili do petka, 8. svibnja.

– Mi smo prošli tjedan imali zbor radnika na kojem smo donijeli odluke i sada te odluke provodimo u djelo pošto nam se nitko od nadležnih nije obratio. Pokazujemo da se ovo još uvijek nas tiče i da smo u stanju da izdržimo s ovim blokadama, ako bude bilo potrebno, do kraja izbora. Pa vidjet ćemo s novim vlastima kako ćemo dalje surađivati. Blokirat ćemo Autobusnu stanicu, a naredni koraci će ovisiti od reakcije nadležnih – najavio je Sarvan.


On je ponovio da traže da se riješi status poduzeća i radnika, da se isplate potraživanja radnika.

– Ako gradski vijećnici, građani Zenice i gradonačelnik misle da ovom gradu ne treba javni prijevoz, neka ga prodaju i neka rade od njega što hoće. Neka urade, ali mi ćemo istrajati u našim zahtjevima da se radnici obeštete, da se možemo prijviti na zavod za zapošljavanje – kazao je Sarvan.

Napominje kako u “sadašnjem statusu” njih nema, ne postoje i ne mogu se prijaviti na zavod, prenosi Fena.

– Nije proglašen stečaj, nije ugašeno poduzeće… Jednostavno, stanje je takvo da nitko ništa ne zna kakav je status poduzeća – ističe Sarvan, te dodaje da ovim pokazuju da su ustrajni da se izbore za svoja prava.

Ravnatelj Darmin Terzić još krajem siječnja podnio je ostavku, ali ga je privremeni Nadzorni odbor, kojem je u međuvremenu također istekao mandat, zadržao i nakon isteka otkaznog roka. Terzić je krajem travnja ponovno uputio Gradskoj upravi zahtjev da bude razriješen, podsjeća Fena.

Bild.ba

Previous articleU Srbiji s radom počinju dječji vrtići
Next articleŠimširov moljac čini velike štete poljoprivrednicima u HBŽ-u