Oba sindikata HP-a Mostar napustila pregovore o novom Kolektivnom ugovoru

Oba sindikata HP-a Mostar napustila pregovore o novom Kolektivnom ugovoru

Nakon više od dva mjeseca pregovora o novom Kolektivnom ugovoru za područje djelatnosti poštanskog prometa u FBiH oba sindikata HP Mostar napustila su pregovore.

– Razlog napuštanja je neprimjereni i drzak istup predstavnika Vlade FBiH Zlatka Hurtića koji je na uvredljiv i krajnje neprimjeren način komentirao sastav pregovaračkog tima ispred Sindikata, te problematizirao sudjelovanje u radu ovlaštenih predstavnika Sindikata Hrvatske pošte Mostar i Nezavisnog sindikata djelatnika Hrvatske pošte Mostar na samom sastanku – navode iz tih sindikata.

Time je, kako kažu, doveo u pitanje legitimnost procesa kolektivnog pregovaranja i tim činom je “poslana poruka da ovlašteni predstavnici preko 700 radnika Hrvatske pošte d.o.o. Mostar uopće nisu bitni”.

Poručili su kako sindikatima preostaje da pokušaju svoje zahtjeve, a naročito one o povećanju koeficijenta, toplog obroka, naknade za minuli rad, naknade za prijevoz i dodatka na prekovremeni, noćni i rad nedjeljom i blagdanima realizirati kroz razgovore s Upravom HP-a u novom Pravilniku o radu HP d.o.o. Mostar.

Bild.ba | Foto: Fena