Obilježen Dan hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata

Obilježen Dan hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata

Foto: Fena

U povodu Dana hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata koja se slavi 30. svibnja, Zajednica Udruga HVIDR-a Hercegbosanske županije (HBŽ) u subotu je obilježila obljetnicu postojanja i aktivnog rada u Tomislavgradu, Livnu i Kupresu.

Kako je za Fenu kazao predsjednik Udruge HVIDR-a podružnice Tomislavgrad Stipe Braovac, zbog mjera epidemiološke zaštite središnja svečanost obilježavanja je održana na županijskoj odnosno lokalnoj razini.

Izaslanstva Zajednice Udruga HVIDR-a HBŽ je pridržavajući se svih mjera zaštite ispred spomen obilježja u Tomislavgradu, Livnu i Kupresu zapalilo svijeće čime su se na dostojanstven način prisjetili svih poginulih, nestalih i umrlih pripadnika Hrvatskog vijeća obrane.

“U prigodi obilježavanja 26. obljetnice postojanja i aktivnog rada naše Udruge koja broji oko 180 članova s ponosom i dubokim poštovanjem sjećamo se svih poginulih hrvatskih branitelja i preminulih članova udruge”, istaknuo je Braovac.

Izaslanstvo Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida (HVIDRA) Tomislavgrad je također zapalilo svijeću ispred spomenika dr.Franje Tuđmana u čast proslave Dana državnosti RH.

Bild.ba