Od iduće godine u sredim školama u ŽZH rast će plaće!

Generalni štrajk u srednjim školama ove županije započeo je Odlukom sindikata 24.studenog 2021 godine.

U navedenom sporazumu ugovorene strane potvrđuju kako će novi kolektivi ugovor za zaposlenike u srednjim školama nastojati potpisati najdalje do 1. ožujka naredne godine.

Plaće zaposlenih u srednjim školama Županije Zapadnohercegovačke u idućoj godini će biti uvećane za deset posto, piše Večernji.ba.

Na jučerašnjoj sjednici Vlade Županije Zapadnoherecgovačke potpisan je sporazum između predstavnika Vlade ŽZH i predstavnika Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ŽZH u kojem su obje strane suglasne da se postojeći koeficijent uveća za deset posto.

Dakle osnovica za izračun bruto plaće zaposlenima u srednjim školama ove županije od 1. siječnja 2022 godine iznosit će 514,24 konvertibilne marke. U navedenom sporazumu ugovorene strane potvrđuju kako će novi kolektivi ugovor za zaposlenike u srednjim školama nastojati potpisati najdalje do 1. ožujka naredne godine.

Potpisivanju spomenutog sporazuma prethodio je sastanak dopredsjednika Vlade Županije Zapadnohercegovačke i ministra financija Tonija Kraljevića i ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružice Mikulić sa predstavnicima Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ŽZH koji je održan u srijedu popodne u Ljubuškom.


Kraljević je tom prilikom izjavio kako je prostor za povećanje plaća otvorilo nedavno vraćanje duga za doprinose proračunskim korisnicima iz ranijih godina prema Poreznoj upravi Federacije BiH, odnosno Zavodu zdravstvenog osiguranja ŽZH, Službi za zapošljavanje ŽZH i Zavodu MIO/PIO Federacije BiH u visini od 15.125.741,60 konvertibilnih maraka.

Kraljević je također izjavio kako smatra da je predloženi sporazum dobar temelj za naredne razgovore koji bi u konačnici trebali dovesti do novog kolektivnog ugovora.

Potpisivanjem spomenutog sporazuma Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama ŽZH obvezao se prekinuti generalni štrajk zaposlenih u srednjim školama Županije Zapadnohercegovačke, te se učenici vraćaju u školske klupe.

Generalni štrajk u srednjim školama ove županije započeo je Odlukom sindikata 24.studenog 2021 godine.

SOURCEVečernji.ba
Previous articleĐikić: Odlazak na skijanje u BIH u nekontroliranim uvjetima je velik rizik
Next articleVIDEO Mlada djevojka volonterka godine: Svoje vrijeme ulažem u pomoć najpotrebnijima
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments