Odblokirani računi BHRT-a

Sanela Prašović-Gadžo na Facebooku je objavila da je Porezna uprava FBiH odblokirala transakcijske račune BHRT-a

Porezna uprava Federacije BiH odblokirala je transakcijske račune BHRT-a, potvrdio je Seid Masnica, glasnogovornik i dugogodišnji novinar i urednik na ovoj televiziji za “Avaz“.

Također, zastupnica Saveza za bolju budućnost u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta Sanela Prašović-Gadžo na Facebooku je objavila da je Porezna uprava FBiH odblokirala transakcijske račune BHRT-a.

– Upravo sam informirana da je Porezna uprava FBiH odblokirala transakcijske račune BHRT-a, a temeljem Rezolucije koju je usvojio Parlament Federacije BiH. Danas ću održati sastanak sa predstavnicima Sindikata BHRT. Deblokada računa je bio prvi korak. Međutim, sada je problem nedostatak novca jer je novac za plaće radnika koji se nalazio na računima BHRT oduzela PU FBiH. Svi zajedno se moramo potruditi da pronađemo adekvatno rješenje za stabilno funkcioniranje BHRT.

U narednim danima ću predložiti konkretno rješenje za saniranje financijskog stanja BHRT. Idemo dalje – napisala je Prašović-Gadžo na Facebooku.


SOURCEBild.ba
Previous articleVIDEO | Brigadir Martin Pažin: Da nije bilo HVO-a, Hrvati bi bili svedeni na ostatke ostataka, a BiH ne bi opstala kao država
Next articleIzgubila sam 152 kile da bi djeca bila ponosna na mene, a onda sam zamrzila svoje tijelo
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments