Odluka MUP-a SBŽ oko novogodišnjih praznika se mnogima neće sviđati

Foto: BHRT
Foto: BHRT

Tijekom novogodišnjih praznika planirane su pojačane policijske kontrole, a cilj im je osigurati poštivanje propisanih epidemioloških mjera, potvrdio je novinarima ministar unutarnjih poslova Srednjobosanske županije (SBŽ) Feliks Vidović.

– Ljudi moraju biti svjesni mjera koje je donio Krizni stožer Federacije BiH, a koje se odnose na zabranu okupljanja i rad ugostiteljskih objekata do 23 sata. To su mjere koje se moraju ispoštovati i Uprava policije apsolutno mora regirati – kazao je Vidović.

Odovarajući na pitanje novinara, Vidović je kazao da se mogu očekivati slične kontrole kao i tijekom proteklog Božića, kada je, kako kaže, policija reagirala po zahtjevu nadležnih inspekcija.

– MUP je samo pružao asistenciju inspekcijama zdravstva i gospodarstva. Nije istina da je MUP zapečatio određene ugostiteljske objekte, nego je to uradila inspekcija. U četiri ugostiteljska objekta bili su najavljeni događaji sa glazbom uživo i na njima se očekivalo više od 1.000 ljudi, te su zbog toga specijalci angažirani – kazao je Vidović.

Iz MUP-a SBŽ-a ranije je priopćeno da će biti provedene “odlučne mjere na sprječavanju pokušaja organiziranja dočeka Nove godine, kako na otvorenim prostorima – trgovima, platoima zimskih centara i slično, tako i u zatvorenim prostorima – ugostiteljskim objektima, hotelima, planinarskim i društvenim domovima, te drugim potencijalnim lokacijama”.


Upozoravaju se svi potencijalni organizatori takvih okupljanja da će protiv njih biti podneseni prekršajni nalozi, a u najtežim slučajevima Tužiteljstvu SBŽ-a bit će podneseno i izvješće o počinjenom kaznenom djelu zbog prenošenja zarazne bolesti – priopćio je županijski MUP.

Iz MUP-a su podsjetili građane da je naredbom Kriznog stožera Federacije BiH zabranjeno kretanje od 23 do 5 sati, te da Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira SBŽ-a propisuje novčanu kaznu u iznosu od 300 KM.

Fena

Previous articleHumanitarna akcija bečkih Hrvata potvrdila da humanost ne poznaje granice
Next articleBrutalna novogodišnja šamarčina Bakiru: SDA napustio važan član!