Odvratni prizori onečišćenja prirode na području Širokog Brijega

Foto: Udruga Eko OTPOR
Foto: Udruga Eko OTPOR

Gornji Gradac, malo mjesto (ne)taknute zelene prirodne oaze u sastavu grada Širokog Brijega.

Brojni brežuljci, hercegovački kamen i gusta šuma s oko 200-tinjak stanovnika koji udišu čisti zrak, uživaju u plodovima prirode i poljoprivrednih proizvoda koje skoro svaka obiteljska kuća uzgaja.

No, nije sve tako kako se čini na prvu jer u dubini šume, tamo negdje uz cestu na putu prema mjestu Radešice između kamena i prirodnog zelenila, nalazi se nekoliko lokacija koje kvare sami izgled ove (ne)taknute prirode.

Foto: Udruga Eko OTPOR

Jesu li prolaznici ili turisti koji dođu udahnuti čisti zrak i odmoriti od svakodnevne gradske užurbanosti, možda sami mještani, možda netko iz šume ili je palo iz zraka, to je manje bitno u ovom slučaju, nego kako izgleda neodgovornost pojedinaca koji svojim postupcima bez razmišljanja na posljedice uništavaju prirodnu oazu na ovom području koja se sramežljivo povlači i s proljećem skriva duboko u sebi jedan ružan prizor kojeg čini čovjek, navodi Udruga Eko OTPOR u svom priopćenju.

Unatoč tabli koja je tik uz mjesto ovog odlagališta, i na kojoj jasno, čitko, na latinici i velikim slovima piše ZABRANJENO ODLAGANJE SMEĆA!, pretpostaviti ćemo kako je palo ovo sve palo s neba!


Udruga Eko OTPOR nastavlja prikazivati većinu takvih mjesta na području Županije Zapadnohercegovačke bez imalo srama kroz svoje brojne priloge, tekstove i priče. Nakon što smo vidjeli sramotno iskipavanje otpada na nelegalnom odlagalištu na putu prema naselju Izbično.

Spomenuta udruga je objavila novi prilog iz Gornjeg Graca, lokalitet Radešice.

Pratite nas, preko naših društvenih mreža Facebook, YouTube ili web stranice EkoOtpor.com, šaljite nam dokazne materijale, sudjelujte u promjenama Eko OTPOR-a. Nemojte biti pasivni, budite aktivni i mijenjamo neke stvari dok ne bude kasno, priopćeno je iz Udruge Eko OTPOR.

Bild.ba

Previous articleOštra poruka Rusa bošnjačkim političkim predstavnicima oko SKB Mostar
Next articleOštre poruke Amerike Kini oko koronavirusa