Oho, DiCaprio opet prozvao Novalića

Oho, DiCaprio opet prozvao Novalića

Oskarovac Leonardo DiCaprio ponovo je prozvao federalnog premijera Fadila Novalića i Vladu FBiH koji još nisu uradili ništa konkretno kako bi zaštitili rijeke od gradnje malih hidroelektrana.

Ovaj put u svom novom postu na društvenim mrežama DiCaprio se osvrće na pozitivne vijesti iz Albanije gdje će područje rijeke Vjose biti proglašeno nacionalnim parkom. To je ponukalo slavnog glumca da još jednom podsjeti na nemar vlasti u BiH, prenosi Klix.ba.

– Dok čekamo da federalni premijer i njegova vlada u Bosni i Hercegovini poduzmu pravne korake kako bi zaštitili rijeke, plavo srce ove zemlje, od daljnjeg uništavanja izgradnjom malih hidroelektrana, iz Albanije stižu obećavajuće vijesti. Vjosa, jedna od posljednjih velikih europskih divljih rijeka, mogla bi biti spašena, napisao je DiCaprio.

On podsjeća da je albanski premijer Edi Rama 25. rujna ove godine izvijestio da je projekt izgradnje brane Kalivac odbijen te da će to područje postati nacionalni park.

– Nacionalni park Vjosa Wild River postao bi najveće europsko mjesto za očuvanje rijeka. Prostirao bi se na nekoliko stotina kilometara i štitio stotine, pa čak i tisuće biljnih i životinjskih vrsta, poput europske jegulje i nedavno otkrivene Vjosa kamene muhe, dodao je DiCaprio.

Bild.ba